Succestyranniet

og vejen ud

Vi vælger selv, hvilket liv vi vil leve. Men friheden betyder desværre for mange af os, at vi går ned med stress, angst, depression – eller har en hverdag, hvor vi konstant føler os pressede og bagud med det meste. Og så lander vi i et ufrivilligt succestyranni.

Det er der heldigvis en vej ud af!

om bogen

Bogen her præsenterer nemlig en enkel løsning, der handler om at fokusere på kun to ting:

  • Yde vores bidrag til fællesskabet
  • Dyrke de relationer, som betyder noget for os

Men bogens måske vigtigste pointe er, at vi skal gøre op med idéen om, at vi er en succes eller en fiasko. I stedet får læseren et overraskende bud på, hvad der i virkeligheden er på spil.

Emilia van Hauen spidder tidsånden i en højaktuel, tankevækkende og underholdende bog, der tager udgangspunkt i vores tids usunde præstationskultur.

SUCCESTYRANNIET er en opløftende rejse i selskab med filosoffer som Aristoteles og Zygmunt Baumann over fænomener som skam, ensomhed, angst, nysgerrighed, coaching, reality-programmer, sociale medier og meget mere.

Anmeldelse

Tine Gaihede, cand.polit, M.A, executive coach


Aaav, der blev jeg ramt igen…  Emilia har en sjælden evne til at spidde min (og mange andres) adfærd og krav til os selv – med både humor og alvor på én gang. Jeg må grine af mig selv, for hun har jo ret! Jeg må indrømme at også jeg ligger under for mange af de 14 livsområder, der er listet i bogen. Det gør en lille smule ondt at måtte tilstå overfor mig selv. Samtidig er det befriende at læse om! Fordi jeg jo så ikke er alene. Og jeg er en del af tidsånden… Undertitlen på bogen er ”og vejen ud” (af Succestyranniet). Emilia van Hauen stopper ikke med at karakterisere og problematisere. Hun kommer også med gode bud på hvordan jeg kan ændre mine tanker og måder at forholde mig til hverdagen på, så jeg netop ikke bliver fanget og fastlåst i et tyranni. Konkret, tankevækkende og inspirerende!


Anmeldelse

Anette Hinge


Ligger en sen nattetime og læser din nye bog Succestyranniet! Egentlig gav jeg mig til at læse, fordi jeg ikke kunne sove. Din bog hjælper ikke lige med at genvinde søvnen men derimod glæden og begejstringen! Begejstringen og rørtheden over at blive genkendt i sine tanker (flipperspillet), taknemmeligheden for din indsigt i, hvad vi lever i og har lov til at give slip på, fraprioritere. Åhhh, hvor er det en gave og lettelse at læse, at andre også har svært ved at følge med. Er kun nået til side 50 ...... heldigvis. For din bog er som et fantastisk maltbolsje, man gerne vil have til at vare så længe som muligt. Dejligt, at jeg har så mange kapitler tilbage endnu og skulle der ikke komme mere til mig, så var de første 50 sider så rigeligt de 250 kr værd. Tak Emilia!! Ps. Har aldrig før skrevet til en offentlig kendt person, da jeg suser afsted for LEGO koncernen. Men altså - var simpelthen nødt til at reagere!! You certainly rock!!! 


Anmeldelse

Anita Dalsgaard


Hej Emilia! Nu er jeg 50 sider længere henne og det bliver jo bare bedre og bedre. Jeg er generation Y med et job inden for lige nøjagtigt digital udvikling og strategi, så det er mega spændende alt det du skriver! Jeg er 30 uden børn og lever/har levet i lige midt i alt det, du beskriver! De tvungne valg, de sociale mediers fylde, den eksponentielle uforudsigelighed og den konstante refleksion! Alle danskere bør læse din bog!!!! 


Anmeldelser

I MAGASINET LIV


En velskrevet debatbog om det moderne liv og alle de udfordringer, vi lever med. Meget informativ, lidt provokerende og rigtig fin debatbog, som sætter tankerne i gang. Og som får en stor like-tommelfinger herfra.


Inger Nygaard Kaad

LEKTØRUDTALELSE


Velskrevet debatbog med mange emner, undersøgelser og anekdoter i spil. Stilen er delvis associativ, da forfatterens personlige historie blandes ind i forskellige problemstillinger, der skaber succestyranniet. Forfatteren har fat på et meget aktuelt emne, som underbygges godt af undersøgelser fra både ind- og udland. Bogen vil meget og kommer ud i mange kroge af, hvad der presser os. Den skaber eftertanke og vil blive et samtaleemne over middagsbordene.


Anne Steen Hansen

Senior International Medical Specialist, Coloplast A/S


Kære Emilia.

Tak fordi du tør udfordre præstations kulturen og facilitere en refleksions proces hos mig, som læser af din meget aktuelle bog, omhandlende, det du kalder, ”succes tyranniet”. Budskaberne resonerede i højeste grad hos mig. Jeg er jo så heldig også at have hørt dit foredrag om bogens budskaber og blev atter tvunget til at reflektere over mine egne prioriteringer, og hvad der betyder mest for mig i mit liv. Det har igangsat en proces hos mig, ligesom det også er sket for nogle af mine kolleger, som også hørte dit foredrag.