Millespeak: Digitalt indfødt eller immigrant?
Hvad betyder det egentlig, at kulturen vil ændre sig. Det betyder, at du i fremtiden vil have langt bedre muligheder for at arbejde remote. De unge kommer nemlig med nogle helt andre krav til arbejdsmarkedet, end vi har været vant til og virksomhederne må følge med. Det er godt nyt for dig, der vil leve mere remote. Det gode er, at du helt sikkert i fremtiden vil kunne arbejde meget mere fleksibelt uden at føle, at det er forkert. I dagens podcast kan du høre om de forskellige generationer på arbejdsmarkedet, og hvad der kendetegner dem. Du bliver klogere på generation X, Y Z og Alpha Generationen, og hvem af dem, som ser sig som en omvandrende reklamesøjle. Hvem er digital indfødt og hvem er immigranter i den teknologiske verden? Mille Sjøgren og Emilia van Hauen diskuterer, hvordan vi kommer til at indrettet vores arbejdsliv i fremtiden. I denne podcast bliver du klogere på samfundet, arbejdsmarkedet, og hvem du hører til.
TEDx Copenhagen 2010
16. december 2010
På TEDx Copenhagen i 2010 holdt jeg en tale på engelsk om hvorfor danskerne er så lykkeligt et folkefærd – og hvilke elementer der skaber så godt et samfund, som vi har. Mere end 12.500 visninger i TEDx.
Tea Talk med Sociolog Emilia van Hauen
Sammen med Emilia van Hauen sætter Louise Rygaard fokus på manglen på kvinder i topledelser fra en ny vinkel, som ikke handler om det kønnede talent men om et forældet og rigidt karrieresystem. De taler blandt andet om udfordringerne for kvinder i forhold til at nå til tops i et ensporet karrieresystem, som karakteriserer moderne organisationers mindset for talentudvikling i dag. Det sociale køn, og hvordan ændrede kønsopfattelser, herunder ændrede forventningerne til mænd og kvinder, har indflydelse på den nye generations karriereønsker og opfattelsen af det gode arbejdsliv. Kønskampen anno 2019 og 'det flydende køn', der ændrer diskursen om ledelsesværdier fra at være domineret af forventninger til lederen baseret på lederens køn til at handle om mennesket bag.
Small Great Nation: KPI = Konstant Pressede Individer
Dette er episode 15 i Small Great Nations podcast-serie, som er et samarbejde mellem Deloitte og tænketanken Kraka. Når vores succeser skal opgøres, anvender vi ofte Key Performance Indicators, som de fleste kender som KPI’er. Men ifølge dagens gæst, kultursociolog Emilia van Hauen, burde KPI i stedet stå for ”Konstant Pressede Individer”, som hun mener er resultatet af det performancesamfund, vi lever i. Vært på programmet: Peter Mogensen, direktør i Kraka og politisk kommentator. Medvirkende: Emilia van Hauen, kultursociolog, og Anders Dons, Nordisk CEO for Deloitte. Læs mere på sgnation.dk.
Bæredygtig Business: Det handler om mere end bare en lønseddel
I Bæredygtig Business (podcast-serie) dykker direktør og bæredygtighedsnørd Steffen Max Høgh ned i sammenhængen mellem ansvarlighed og bundlinje. Dette er anden sæsons 4. afsnit, som har jeg været så heldig at være gæst på. For den nye generation af arbejdere er det ikke kun arbejdspladsens fysiske rammer og goder, der er vigtige, det er derimod sådan noget som værdier og relationer. Jeg fortæller blandt andet at den yngre generation ser dem selv som et CVR nr. og ikke CPR nr.
Emilia van Hauen i Deadline om Generation Z
Seksualitet og køn. Kernefamilien med far, mor og børn går en hård tid i møde - det viser de nyeste tal. I stedet har den helt unge generation Z en mere flydende seksualitet. Hør hvorfor den nye generation adskiller sig fra deres forældre - og hvad det betyder for indretningen af fremtidens samfund. Sigge Winther Nielsen fra Deadlineredaktionen har forfatter og sociolog, Emilia van Hauen og uddannelses- og kønssociolog, Cecilie Nørgaard i studiet til en diskussion om Generation Z´s seksuelle og kønsmæssige orientering. Kilde: DR.dk, den 10. januar 2018.
20 af 20: De vigtigste pointer om Generationerne Y & Z
En opsummering af hvad der karakteriserer de unge, hvad de er drevet af, hvilke værdier de har og hvordan ledere og forældre kan støtte og udvikle dem bedst muligt. I sidste ende handler det om at stille krav og give dem kærlighed.
19 af 20: Den gode forælder for Generation Y & Z
Moren er den vigtigste faktor, når de unge vælger uddannelse. Og forældrene har en vigtigere rolle at spille i deres liv, end forældrene ofte selv tror. Men glem alt om at spørge, hvad de skal blive til. Lær dem i stedet at samle på erfaringer og mennesker fremfor resultater og status. Og hør hvilken egenskab, der bliver den vigtigste i fremtiden.
18 af 20: Sådan leder du Generation Y & Z
De unge vil hellere have en guru end en chef, for den gode leder skaber mening og fællesskab. Hvorfor de også følger hende eller ham frivilligt. Forbered dig på at give tonsvis af feedback og glem alt om karriereplaner! De har en helt anden strategi, når det handler om deres arbejde. Hør hvad den form for ledelse går ud på og de tre andre vigtigste indsigter om ledelse af de unge.
17 af 20: Fremtidens arbejdsmarked for Generationerne Y & Z
Man siger at mindst 50 % af fremtidens jobs ikke eksisterer endnu. Så hvilke jobs forsvinder og hvilke kommer i fremtiden? Og hvad betyder den Fjerde Industrielle Revolution for vores samfund og liv? Få svarene i videoen – og gå bagefter ind og tjek din egen jobsikkerhed ved at besøge sitet www.willrobotstakemyjob.com
16 af 20: De 4 krav som unge føler, at de skal leve op til
Justine Sacco gik på 11 timer fra at have 170 følgere til at være den mest retweetede person i Twitter. Og den mest hadede person i det univers. Hendes historie er et skræmmende eksempel på, hvordan det kan gå, hvis man forsøger at leve op til de fire krav, som især de unge føler sig domineret af.
15 af 20: De unge lever på online oxygen
Mit liv er ikke bare afbildet på Facebook. Det ER Facebook!” Sådan sagde en ung til mig engang og det viser på en fin måde, hvilket forhold de har til det digitale. Men det kræver meget af dem at styre et medie, der er lige så afhængighedsskabende som narkotika og alkohol. Hør hvad det gør ved dem og deres selvopfattelse.
14 af 20: De 4 erhvervsaktive generationers forhold til kommunikationsteknologi
68-generationen kan lide ansigt-ansigt kommunikation, mens Generation X opfandt sms og mails. Y’erne kan lide den digitale kommunikation, mens Z’erne har overraskende meget til fælles med 68’erne. Få et overblik over forskellene og lighederne.
13 af 20: De unges fællesskaber er neo-tribale
Bundne fællesskaber er den traditionelle måde at organisere sig på og det udfordrer de unge, der hellere vil indgå i det, man kalder for neo-tribale fællesskaber. Få indsigt i hvad de handler om, for de er ikke bundet op på hierarki, bundne regler og status. Find også ud af, hvordan du kan komme til at ”eje” dem på den gode måde. Dette er video 13 af 20 om Generationerne Y&Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?
12 af 20: Generationerne Y & Z’s forhold til relationer
Det fysiske samvær er på vej ned blandt de unge, mens det digitale er på vej op. Hvad gør det ved dem? Hør også, hvad der gør en lærer – eller en leder – til en god lærer/leder. Det vigtigste er dog at huske på, at de har brug for det samme som alle andre, når det gælder relationer.
11 af 20: De unges forhold til køn (og kærester) er flydende
Er du leder for unge mænd? Så vær klar over, at der er en revolution i gang mht hvordan de vil indgå i en organisation. Hint: Den minder om kvinders. Generation Y & Z’s forhold til køn er langt mere flydende end vi har set det tidligere og det har direkte indflydelse på både deres egen opfattelse af sig selv, hvilke kærester de har og hvordan de skal ledes. Dette er video 11 af 20 om Generationerne Y&Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?
10 af 20: Karriereambitioner for de 4 erhvervsaktive generationer
De fire generationer, 68’erne og generationerne X, Y og Z, har alle forskellige karriereambitioner: ▪️En har loyalitet overfor arbejdspladsen. ▪️En anden ser sig selv som en pop-op virksomhed. ▪️En tredje arbejder ikke for, men med, en organisation. ▪️Og en fjerde er loyal overfor sin egen profession. Kan du gætte, hvem der er hvad? Ellers få styr på fakta her.
9 af 20: De unges præstationskultur
Kender du til de unges ”halve finger”? For dem handler det nemlig (desværre) mere om at gøre sig bemærket hos læreren (og senere deres leder) fremfor at dyrke deres nysgerrighed. Og på den måde bliver både klogere og mere sikre på sig selv. De dyrker karaktererne i stedet for at styrke deres egen karakter. Det gør dem sårbare og ødelægger deres selvværd. De ældre generationer kan hjælpe. Hør hvordan.
8 af 20: Livsambitionerne for de 4 erhvervsaktive generationer
De fire generationer, 68’erne og generationerne X, Y og Z, har alle forskellige livsambitioner: En vil have worklifebalance. En anden vil have jobsikkerhed. En tredje stabilitet og sikkerhed. Og en fjerde frihed og fleksibilitet. Kan du gætte hvem, der vil have hvad? Ellers få styr på fakta her. Og bliv (sikkert) overrasket. Dette er video 8 af 20 om Generationerne Y&Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?
7 af 20: De unges største udfordringer
Angsten for at tage en endelig beslutning, er noget af det, som de fleste unge kæmper med. Mange af dem føler sig også, som en bedrager. Få indsigt i de emner, som de fleste unge kæmper med i hverdagen. Og taler med deres psykolog og terapeut om. Dette er video 7 af 20 om Generationerne Y & Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?
6 af 20: Årsagen til de unges manglende selvværd
De kompetente børn er blevet til usikre unge, der ikke kan mærke deres eget selvværd. Hvorfor? Alle-fortjener-en-medalje tankegangen, FOMO (Fear Of Missing Out) og urealistiske referencegrupper er tre af forklaringerne. Få det uddybet i videoen - og hør også om det vigtige begreb ”ontologisk sikkerhed”, som kunne blive deres redning.
5 af 20: Generations Y&Z's mentale velbefindende
Jo, de unge HAR det hårdere end vi tidligere har set. De dealer med angst, depression, stress, ensomhed og selvskadende adfærd i alarmerende grad. Få tal på deres velbefindende. Eller mangel på samme. Og hør hvad de ældre generationer kan gøre for at hjælpe dem. Kilder: Danmarks Statistik, WHO, Psykiatrifonden, Statens Institut for Folkesundhed, Den Nationale Sundhedsprofil
4 af 20: Myter og fakta om generationerne Y&Z
De unges sexliv er tidligt og vildt. De er alle på hårde stoffer og konstant skæve. Og så ryger de efterhånden alle sammen. Men er det nu sandheden? Få styr på fakta om de unges adfærd – og hør om det, der i virkeligheden er deres største udfordring. Det er nemlig noget, vi ikke har set før. Kilder: Danmarks Statistik, WHO, Psykiatrifonden, Statens Institut for Folkesundhed, Den Nationale Sundhedsprofil
3 af 20: Hvilke værdier er Generation Y & Z drevet af?
Værdier som hierarkiløshed, personlig integritet, autonomi, autenticitet og kreativitet er nogle af de vigtigste for generationerne Y & Z. Få overblik over, hvad der driver de unge. Hør også hvad forskellen er på Y’erne og Z’erne.
2 af 20: Hvem er generationerne Y & Z?
3. december 2018
Hvordan tiltrækker og fastholder du de unge på arbejdspladsen? Og hvordan kan du som forælder bedst forstå dit nu voksne barn? Find ud af hvorfor de ikke er et problem, men derimod vores løsning. Og hvad det er, vi alle har til fælles.
1 af 20: Oversigt over alle seks generationer
3. december 2018
Ved du, hvilken generation du selv tilhører? Og hvad de andre 5 generationer hedder? Hvornår er de født – og hvad karakteriserer dem? Få et overblik over alle 6 generationer, der i dag lever side om side.

Min youtube kanal

Du kan se alle videoer med mig her

Fra den 2.12.18 og 19 uger frem kommer der hver uge en ny video op om Generationerne Y & Z

Kontakt mig

Emilia van Hauen
Uptown
Sundkaj 125, 3
2150 Nordhavn

T: +45 2628 2618
E: emilia@emiliavanhauen.dk

CVR-nr: 21 31 56 05
Bank: Spar Nord Bank
Reg-nr: 9102
Konto: 457 5474 387

Privatlivspolitik

Book mig til foredrag

Kontakt mig her
Dudal Webdesign