Online bogreception med LearnX & Frederikke Felding

D. 24. januar 2024 udgav jeg bogen 'Generationen der skal redde verden ...med lidt hjælp fra os andre' ved forlaget Gyldendal. I den forbindelse afholdte jeg en online bogreception med LearnX, sammen med Frederikke Felding. Vi gennemgår bogens temaer og snakker og hvordan vi på tværs af generationerne skal sammen danne rammerne for fremtidens arbejdsmarked samt definere dets spilleregler.

TEDx talk: Unruly Women Have More Fun!

I 2021 holdt jeg denne TEDx tale for University St. Andrews i Skotland – som blev optaget i København pga corona og lavede derfor i stedet en salon med de skønneste kvinder.

Kom med i klubben!

TEDx Copenhagen 2010 - "The world's happiest people"

På TEDx Copenhagen i 2010 holdt jeg en tale på engelsk om hvorfor danskerne er så lykkeligt et folkefærd – og hvilke elementer der skaber så godt et samfund, som vi har. Mere end 12.500 visninger i TEDx.

Emilia van Hauen i Deadline om Generation Z

Seksualitet og køn. Kernefamilien med far, mor og børn går en hård tid i møde - det viser de nyeste tal. I stedet har den helt unge generation Z en mere flydende seksualitet. Hør hvorfor den nye generation adskiller sig fra deres forældre - og hvad det betyder for indretningen af fremtidens samfund. Sigge Winther Nielsen fra Deadlineredaktionen har forfatter og sociolog, Emilia van Hauen og uddannelses- og kønssociolog, Cecilie Nørgaard i studiet til en diskussion om Generation Z´s seksuelle og kønsmæssige orientering. Kilde: DR.dk, den 10. januar 2018.

20 af 20: De vigtigste pointer om Generationerne Y & Z

En opsummering af hvad der karakteriserer de unge, hvad de er drevet af, hvilke værdier de har og hvordan ledere og forældre kan støtte og udvikle dem bedst muligt. I sidste ende handler det om at stille krav og give dem kærlighed.

Deadline: Kan Carrie Bradshaw stadig flytte grænser?

Tv-serien "Sex and the city" blev så stor en succes, fordi den i virkeligheden handler om kvinders magt til at skabe deres eget liv og følge deres egen lyst. Det udfolder jeg i DR Danmarks Radio Deadline - DR bla. værten Lotte Folke. Opfølgeren "And just like that" runder vi også og der er især et emne, som de SKAL tage op, hvis de på nogen måde skal have en eksistensberettigelse i 2021/22. Se med 17.45 inde i udsendelsen.

25 unge fortæller om arbejdspladsen og ledelse

25 unge fortæller her, hvad de håber på, og hvad vi skal være obs på, hvis vi gerne vil lede og ansætte dem. Serien kørte i Børsen i 5 uger og dygtige Frederik Juulstrup har filmet og klippet, og har du brug for et kursus, hvor du får indsigter, viden og redskaber til at forstå, tiltrække og fastholde de unge, så har vi sammen lavet dette online kursus med over 40 videoer, workbook, cases og meget meget mere www.virtio.dk/generationzogy.

1 af 3: De 6 generationer i samfundet i dag

I programserien DE UNGE VISER VEJEN får du   et kultursociologisk indblik i det paradigmeskifte, som samfund og arbejdspladser står overfor - der anføres af generationerne Y & Z. Derfor vil du høre om deres adfærd, værdier, bidrag og drømme, så du er godt klædt på til fremtiden.


I første afsnit får du indblik i samfundets seks generationer, og de ambitioner der driver de fire generationer på det nuværende arbejdsmarkedet. Men kan man overhovedet tale om generationer?

2 af 3: Jo, de ER anderledes!

I programserien DE UNGE VISER VEJEN får du   et kultursociologisk indblik i det paradigmeskifte, som samfund og arbejdspladser står overfor - der anføres af generationerne Y & Z. Derfor vil du høre om deres adfærd, værdier, bidrag og drømme, så du er godt klædt på til fremtiden.

19 af 20: Den gode forælder for Generation Y & Z

Moren er den vigtigste faktor, når de unge vælger uddannelse. Og forældrene har en vigtigere rolle at spille i deres liv, end forældrene ofte selv tror. Men glem alt om at spørge, hvad de skal blive til. Lær dem i stedet at samle på erfaringer og mennesker fremfor resultater og status. Og hør hvilken egenskab, der bliver den vigtigste i fremtiden.

Forældrebrevkasse med Girltalk og Matas (6 afsnit)

Forældrebrevkassen henvender sig til forældre til teenagebørn. I Forældrebrevkassen vil grundlæggeren af GirlTalk, Anna Bjerre, og kultursociolog, med speciale i unge og køn, Emilia van Hauen, snakke om emner og aktuelle problemstillinger, forældre til teenagere kan relatere til.

3 af 3: De unges udfordringer

I programserien DE UNGE VISER VEJEN får du   et kultursociologisk indblik i det paradigmeskifte, som samfund og arbejdspladser står overfor - der anføres af generationerne Y & Z. Derfor vil du høre om deres adfærd, værdier, bidrag og drømme, så du er godt klædt på til fremtiden.

18 af 20: Sådan leder du Generation Y & Z

De unge vil hellere have en guru end en chef, for den gode leder skaber mening og fællesskab. Hvorfor de også følger hende eller ham frivilligt. Forbered dig på at give tonsvis af feedback og glem alt om karriereplaner! De har en helt anden strategi, når det handler om deres arbejde. Hør hvad den form for ledelse går ud på og de tre andre vigtigste indsigter om ledelse af de unge.

17 af 20: Fremtidens arbejdsmarked for Generationerne Y & Z

Man siger at mindst 50 % af fremtidens jobs ikke eksisterer endnu. Så hvilke jobs forsvinder og hvilke kommer i fremtiden? Og hvad betyder den Fjerde Industrielle Revolution for vores samfund og liv? Få svarene i videoen – og gå bagefter ind og tjek din egen jobsikkerhed ved at besøge sitet www.willrobotstakemyjob.com

16 af 20: De 4 krav som unge føler, at de skal leve op til

Justine Sacco gik på 11 timer fra at have 170 følgere til at være den mest retweetede person i Twitter. Og den mest hadede person i det univers. Hendes historie er et skræmmende eksempel på, hvordan det kan gå, hvis man forsøger at leve op til de fire krav, som især de unge føler sig domineret af.

15 af 20: De unge lever på online oxygen

Mit liv er ikke bare afbildet på Facebook. Det ER Facebook!” Sådan sagde en ung til mig engang og det viser på en fin måde, hvilket forhold de har til det digitale. Men det kræver meget af dem at styre et medie, der er lige så afhængighedsskabende som narkotika og alkohol. Hør hvad det gør ved dem og deres selvopfattelse.

14 af 20: De 4 erhvervsaktive generationers forhold til kommunikationsteknologi

68-generationen kan lide ansigt-ansigt kommunikation, mens Generation X opfandt sms og mails. Y’erne kan lide den digitale kommunikation, mens Z’erne har overraskende meget til fælles med 68’erne. Få et overblik over forskellene og lighederne.

13 af 20: De unges fællesskaber er neo-tribale

Bundne fællesskaber er den traditionelle måde at organisere sig på og det udfordrer de unge, der hellere vil indgå i det, man kalder for neo-tribale fællesskaber. Få indsigt i hvad de handler om, for de er ikke bundet op på hierarki, bundne regler og status. Find også ud af, hvordan du kan komme til at ”eje” dem på den gode måde. Dette er video 13 af 20 om Generationerne Y&Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?

12 af 20: Generationerne Y & Z’s forhold til relationer

Det fysiske samvær er på vej ned blandt de unge, mens det digitale er på vej op. Hvad gør det ved dem? Hør også, hvad der gør en lærer – eller en leder – til en god lærer/leder. Det vigtigste er dog at huske på, at de har brug for det samme som alle andre, når det gælder relationer.

11 af 20: De unges forhold til køn (og kærester) er flydende

Er du leder for unge mænd? Så vær klar over, at der er en revolution i gang mht hvordan de vil indgå i en organisation. Hint: Den minder om kvinders. Generation Y & Z’s forhold til køn er langt mere flydende end vi har set det tidligere og det har direkte indflydelse på både deres egen opfattelse af sig selv, hvilke kærester de har og hvordan de skal ledes. Dette er video 11 af 20 om Generationerne Y&Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?

10 af 20: Karriereambitioner for de 4 erhvervsaktive generationer

De fire generationer, 68’erne og generationerne X, Y og Z, har alle forskellige karriereambitioner: En har loyalitet overfor arbejdspladsen. En anden ser sig selv som en pop-op virksomhed. En tredje arbejder ikke for, men med, en organisation. Og en fjerde er loyal overfor sin egen profession. Kan du gætte, hvem der er hvad? Ellers få styr på fakta her.

9 af 20: De unges præstationskultur

Kender du til de unges ”halve finger”? For dem handler det nemlig (desværre) mere om at gøre sig bemærket hos læreren (og senere deres leder) fremfor at dyrke deres nysgerrighed. Og på den måde bliver både klogere og mere sikre på sig selv. De dyrker karaktererne i stedet for at styrke deres egen karakter. Det gør dem sårbare og ødelægger deres selvværd. De ældre generationer kan hjælpe. Hør hvordan.

8 af 20: Livsambitionerne for de 4 erhvervsaktive generationer

De fire generationer, 68’erne og generationerne X, Y og Z, har alle forskellige livsambitioner: En vil have worklifebalance. En anden vil have jobsikkerhed. En tredje stabilitet og sikkerhed. Og en fjerde frihed og fleksibilitet. Kan du gætte hvem, der vil have hvad? Ellers få styr på fakta her. Og bliv (sikkert) overrasket. Dette er video 8 af 20 om Generationerne Y&Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?

7 af 20: De unges største udfordringer

Angsten for at tage en endelig beslutning, er noget af det, som de fleste unge kæmper med. Mange af dem føler sig også, som en bedrager. Få indsigt i de emner, som de fleste unge kæmper med i hverdagen. Og taler med deres psykolog og terapeut om. Dette er video 7 af 20 om Generationerne Y & Z. Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvordan lever og arbejder du bedst sammen med dem?

6 af 20: Årsagen til de unges manglende selvværd

De kompetente børn er blevet til usikre unge, der ikke kan mærke deres eget selvværd. Hvorfor? Alle-fortjener-en-medalje tankegangen, FOMO (Fear Of Missing Out) og urealistiske referencegrupper er tre af forklaringerne. Få det uddybet i videoen - og hør også om det vigtige begreb ”ontologisk sikkerhed”, som kunne blive deres redning.

5 af 20: Generations Y&Z's mentale velbefindende

Jo, de unge HAR det hårdere end vi tidligere har set. De dealer med angst, depression, stress, ensomhed og selvskadende adfærd i alarmerende grad. Få tal på deres velbefindende. Eller mangel på samme. Og hør hvad de ældre generationer kan gøre for at hjælpe dem. Kilder: Danmarks Statistik, WHO, Psykiatrifonden, Statens Institut for Folkesundhed, Den Nationale Sundhedsprofil

4 af 20: Myter og fakta om generationerne Y&Z

De unges sexliv er tidligt og vildt. De er alle på hårde stoffer og konstant skæve. Og så ryger de efterhånden alle sammen. Men er det nu sandheden? Få styr på fakta om de unges adfærd – og hør om det, der i virkeligheden er deres største udfordring. Det er nemlig noget, vi ikke har set før. Kilder: Danmarks Statistik, WHO, Psykiatrifonden, Statens Institut for Folkesundhed, Den Nationale Sundhedsprofil

3 af 20: Hvilke værdier er Generation Y & Z drevet af?

Værdier som hierarkiløshed, personlig integritet, autonomi, autenticitet og kreativitet er nogle af de vigtigste for generationerne Y & Z. Få overblik over, hvad der driver de unge. Hør også hvad forskellen er på Y’erne og Z’erne.

2 af 20: Hvem er generationerne Y & Z?

Hvordan tiltrækker og fastholder du de unge på arbejdspladsen? Og hvordan kan du som forælder bedst forstå dit nu voksne barn? Find ud af hvorfor de ikke er et problem, men derimod vores løsning. Og hvad det er, vi alle har til fælles.

1 af 20: Oversigt over alle seks generationer

Ved du, hvilken generation du selv tilhører? Og hvad de andre 5 generationer hedder? Hvornår er de født – og hvad karakteriserer dem? Få et overblik over alle 6 generationer, der i dag lever side om side.