Small Great Nation: KPI = Konstant Pressede Individer

Emilia i samtale med Peter Mogensen, direktør for tænketanken Kraka, og Anders Dons, Nordic CEO for Deloitte i Small Great Nations podcast-serie. "Når vores succeser skal opgøres, anvender vi ofte Key Performance Indicators, som de fleste kender som KPI’er. Men ifølge dagens gæst, kultursociolog Emilia van Hauen, burde KPI i stedet stå for ”Konstant Pressede Individer”, som hun mener er resultatet af det performancesamfund, vi lever i.

Worksome: Når generation Z rammer arbejdspladsen

Generation Z er på vej på arbejde. De nye generationer er digitalt indfødte og kommer til at arbejde på nye og anderledes måder end de fleste af os er vandt til. 

  • Hvad karakteriserer generation Z?
  • Hvordan motiverer du generation Z?
  • Hvordan får du generation Z til at samarbejde godt med andre generationer på arbejdspladsen?
  • Hvorfor vælger så mange fra Generation Z at arbejde freelance?

Bæredygtig Business: Det handler om mere end bare en lønseddel

I Bæredygtig Business (podcast-serie) dykker direktør og bæredygtighedsnørd Steffen Max Høgh ned i sammenhængen mellem ansvarlighed og bundlinje. Dette er anden sæsons 4. afsnit, som har jeg været så heldig at være gæst på. For den nye generation af arbejdere er det ikke kun arbejdspladsens fysiske rammer og goder, der er vigtige, det er derimod sådan noget som værdier og relationer. Jeg fortæller blandt andet at den yngre generation ser dem selv som et CVR nr. og ikke CPR nr.

Millespeak: Digitalt indfødt eller immigrant?

Hvad betyder det egentlig, at kulturen vil ændre sig. Det betyder, at du i fremtiden vil have langt bedre muligheder for at arbejde remote. De unge kommer nemlig med nogle helt andre krav til arbejdsmarkedet, end vi har været vant til og virksomhederne må følge med. I podcasten hører du hvad der kendetegner generationerne X, Y, Z og Alpha. I samtale med digitale nomade Mille Sjøgren.

Lægens ord... Om lidelse, de unge og relationerne

- Hvilken rolle spiller lidelse i en sociologisk kontekst?

- Hvorfor kan jagten på succes i livet blive til et tyranni?

- Hvad har mennesker og fisk i akvarier til fælles?

- Hvad gør de sociale medier ved oplevelsen af lidelse og fællesskabet?

Tea Talk med Sociolog Emilia van Hauen

Sammen med Emilia van Hauen sætter Louise Rygaard fokus på manglen på kvinder i topledelser fra en ny vinkel, som ikke handler om det kønnede talent men om et forældet og rigidt karrieresystem. Vi får talt om betydningen af det sociale køn, begrebet "flydende køn", ændrede forventningerne til mænd og kvinder og nye generationers karriereønsker og opfattelsen af det gode arbejdsliv.