Ustyrlige Kvinder - Live fra Roccamore

Bonus Episode: live fra Roccamore: “Succesfulde mennesker skal man ikke se ned på – dem skal man stille sig ved siden af”

Lyt med til denne live-samtale om iværksætteri, køn, farven pink og meget andet, når ‘Ustyrlige Kvinder’ går live fra skobutikken Roccamore.

Worksome: Når generation Z rammer arbejdspladsen

Generation Z er på vej på arbejde. De nye generationer er digitalt indfødte og kommer til at arbejde på nye og anderledes måder end de fleste af os er vandt til. 

  • Hvad karakteriserer generation Z?
  • Hvordan motiverer du generation Z?
  • Hvordan får du generation Z til at samarbejde godt med andre generationer på arbejdspladsen?
  • Hvorfor vælger så mange fra Generation Z at arbejde freelance?

Small Great Nation: KPI = Konstant Pressede Individer

Emilia i samtale med Peter Mogensen, direktør for tænketanken Kraka, og Anders Dons, Nordic CEO for Deloitte i Small Great Nations podcast-serie. "Når vores succeser skal opgøres, anvender vi ofte Key Performance Indicators, som de fleste kender som KPI’er. Men ifølge dagens gæst, kultursociolog Emilia van Hauen, burde KPI i stedet stå for ”Konstant Pressede Individer”, som hun mener er resultatet af det performancesamfund, vi lever i.

Finding Your Community and Discovering Where You Truly Belong with Emilia van Hauen:

Ustyrlige Kvinder - Med Le Gammeltoft

Episode 10: Le Gammeltoft: “At abortere er det ultimative kontroltab”

25 procent af alle konstaterede graviditeter i Danmark går til. Derfor mener Le Gammeltoft, at vi mangler et bedre sprog til at tale om den sorg, som følger med at miste et ufødt barn

Ustyrlige Kvinder - Med Jeanette Ottesen

Episode 9: Jeanette Ottesen: “Der er ikke nogen, der skal bestemme, hvordan jeg skal lave mit comeback”

At kombinere moderskab med en svømmekarriere er ikke nemt. Da Jeanette Ottesen blev gravid, mistede hun sin løn og al økonomisk støtte. Nu hjælper hun andre kvinder mod drømmen om både at være mor og elitesportsudøver. 

Ustyrlige Kvinder - Med Drew Sycamore

Episode 8: Drew Sycamore: “Jo mere ekspert på mig selv jeg bliver, desto svære er det for andre at fortælle mig, hvem jeg skal være”

Dansk-walisiske Drew Sycamore er rock-and-roll’er ind til knoglerne. Hør hende fortælle om forsøget med at sætte sig selv fri fra det kønnede udtryk, som ofte er koblet til musikbranchens sangerinder. 

Ustyrlige Kvinder - Med Sarah Mahfoud

Episode 7: Sarah Mahfoud, bokser: “Jeg er ikke altid min egen bedste ven”

Sarah Mahfoud fortæller om, hvordan det føles at give en knock-out, om at leve i et psykisk voldeligt forhold og om forskellen på selvværd og selvtillid.  

Ustyrlige Kvinder - Med Jeanette Varberg

Episode 6: Jeanette Varberg, arkæolog: "Knoglerne lyver sjældent"

Hvad kan vi lære om køn og ligestilling gennem arkæologien? Det kigger ‘Ustyrlige kvinder’ på denne gang gennem kvinders knogler og våben gennem tiden.

Hvad Generation Z gør i dag, gør vi andre i morgen

Vi har inviteret kultursociolog og generationsekspert Emilia Van Hauen ind i studiet til en snak om de online indfødte, performanceorienterede og autenticitetssøgende unge individer, hvordan vi skal tale relevant ind til dem, og ikke mindst hvordan vi skaber en arbejdskultur, der tiltrækker og fastholder fremtidens arbejdskraft.

Ustyrlige Kvinder - Med Sara Omar

Episode 5: Sara Omar: "Mod eksisterer jo kun, når frygt er til stede"

Undertrykkelse og ondskab i sin reneste form spiller en stor rolle i Sara Omars forfatterskab. Hun tager fat der, hvor det gør allermest ondt.

Ustyrlige Kvinder - Med Ulla Terkelsen

Episode 4: Ulla Terkelsen: “Skyldfølelse er en underlig svamp. Hvis den først kommer ind, vokser den”

Ulla Terkelsen lever ud fra princippet om at “get up and go”. Hun står aldrig stille – hverken fysisk eller tankemæssigt.

Ustyrlige Kvinder - Med Signe Lindkvist

Episode 3: Signe Lindkvist: “Under min skilsmisse opfandt jeg udtrykket at ‘kvæle med kærlighed'”

For Signe Lindkvist handler skønhed om at spille på de tangenter, man har. Nogle spiller i mol. Andre spiller i dur tilsat en eksplosiv cocktail af lyserøde fjer og glimmer.

Ustyrlige Kvinder - Med Mia Wagner

Episode 2: Mia Wagner: “Nogle gange skal der være fordelsbehandling for minoriteter. For vi får et bedre samfund, hvis vi går efter ligeværd”

Løvernes dronning, Mia Wagner, er på mission for at finde ud af, hvilke begrænsninger, der er for kvinder i iværksætteri.

Ustyrlige Kvinder - Ny Podcast

Ny podcast med Emilia van Hauen og Frederikke Felding.

Ustyrlighed kan være med til at udvikle et samfund mod større balance. Derfor skal du i denne podcast møde en masse kvinder, som kan være med til at gøre dig mere ustyrlig.

Bæredygtig Business: Det handler om mere end bare en lønseddel

I Bæredygtig Business (podcast-serie) dykker direktør og bæredygtighedsnørd Steffen Max Høgh ned i sammenhængen mellem ansvarlighed og bundlinje. Dette er anden sæsons 4. afsnit, som har jeg været så heldig at være gæst på. For den nye generation af arbejdere er det ikke kun arbejdspladsens fysiske rammer og goder, der er vigtige, det er derimod sådan noget som værdier og relationer. Jeg fortæller blandt andet at den yngre generation ser dem selv som et CVR nr. og ikke CPR nr.

Millespeak: Digitalt indfødt eller immigrant?

Hvad betyder det egentlig, at kulturen vil ændre sig. Det betyder, at du i fremtiden vil have langt bedre muligheder for at arbejde remote. De unge kommer nemlig med nogle helt andre krav til arbejdsmarkedet, end vi har været vant til og virksomhederne må følge med. I podcasten hører du hvad der kendetegner generationerne X, Y, Z og Alpha. I samtale med digitale nomade Mille Sjøgren.

Lægens ord... Om lidelse, de unge og relationerne

- Hvilken rolle spiller lidelse i en sociologisk kontekst?

- Hvorfor kan jagten på succes i livet blive til et tyranni?

- Hvad har mennesker og fisk i akvarier til fælles?

- Hvad gør de sociale medier ved oplevelsen af lidelse og fællesskabet?

Unge under Corona afsnit 4 - Lægens ord på Niels Brock

Lyt med og hør bl.a. om det overraskende svar på, hvornår mennesker verden over betragter sig selv som værende unge eller hvad en "goplehjerne" er - og endelig den svære kunst at blive behandlet som et barn, men alligevel stilles overfor de voksnes forventninger.

Tea Talk med Sociolog Emilia van Hauen

Sammen med Emilia van Hauen sætter Louise Rygaard fokus på manglen på kvinder i topledelser fra en ny vinkel, som ikke handler om det kønnede talent men om et forældet og rigidt karrieresystem. Vi får talt om betydningen af det sociale køn, begrebet "flydende køn", ændrede forventningerne til mænd og kvinder og nye generationers karriereønsker og opfattelsen af det gode arbejdsliv.