december 1

Ryst Posen: Vær en gave til dig selv

Trænger du til at udfordre dig selv lidt, så lav denne øvelse en (eller flere) dage i løbet af december måned.

Hvis du er som vi er flest, får du travlt med at lave og købe gaver til dem, du holder af. Samtidig skal året sluttes, og der er garanteret en masse du skal nå, inden du (måske) går på juleferie den 23. december. Så er der også liiige alle festerne, juleafslutningerne og julefrokosterne, oppyntningen derhjemme, bagningen, grøden og hvad der ellers skal nås, for at julen kan blive som den plejer.

Men hvad med dig selv? Ender du som en sitrende pose stress den 24. ved bordet, når alle andre ser ud til at hygge sig?

Jeg var for nylig til en spændende konference om fremtiden, In 100 years, hos House of Futures og var så heldig at høre en Doctor Saamdu Chetri, direktør for Gross National Happiness Center i Bhutan. Han var en lille solstråle af en glad mand med et positivt budskab, og han inspirerede mig til at prøve at gøre en utrolig simpel, men lige så utrolig svær ting:

Gør i 24 timer hele tiden præcis det, der gør dig gladest!

Det er udfordrende, fordi det virker ekstremt asocialt, men når du har gjort det, har du SÅ meget mere overskud at dele ud af til de andre. Og det er budskabet i sin enkelthed: For at gøre andre glade, skal du først og fremmest stræbe efter at gøre dig selv glad. (Meen naturligvis skal det ikke indebære andres lidelse at få det godt – så er man galt afmarcheret fra starten af).

Tjek House of Futures ud


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}