april 11

RYST POSEN: HVOR MEGET LYVER DU?

Vil du udfordres? Vil du lære dig selv bedre at kende i den sociale sfære? Så får du en øvelse her, som du kan lave.

Hvor ofte lyver du egentlig: Flere gange om dagen? En gang om dagen? En gang om måneden? Aldrig? Og hvorfor lyver du: For ikke at gøre nogen kede af det? Eller fordi du ikke tør stå ved dig selv?

Mange kvinder lyver, fordi de gerne vil virke mere perfekte end de er, af skræk for ikke at blive elsket eller fordi de er bange for at blive udstødt af det gode selskab. Og mænd lyver for ikke at virke svage. Men vi bliver faktisk svage og udstødte af at lyve. Bare tænk på hvilke konsekvenser det har givet Milena Penkowa at lyve, for at fremstå dygtigere end hun var, så hun kunne – troede hun! – blive en del af det gode akademiske selskab. Og endte helt ude i kulden. Og Stein Bagger der skulle virke stærk og handlekraftigt, sad og græd på tv. Løgne gør os ikke stærke og elskede; de gør os mindre os selv. Og derfor er månedens øvelse at lægge mærke til:

  • I en uge
  • Hvor ofte du lyver – også de bitte små hvide løgne
  • Og hvad du lyver omkring

Og når ugen er gået, har du et godt indblik i, hvad du lyver om – og kan tage stilling til, om det gør dig mere til den person, du ønsker at være. Eller om det forhindrer dig i at være den du er for fuld udblæsning. Valget er dit.


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}