december 19

Hvornår er sexchikane ok? Tak de unge for, at vi alle kender svaret

For dig som leder handler #metoo om et opgør med en dårlig kultur på arbejdspladsen. Det er ikke spor tilfældigt, at det er de unge, der går forrest og insisterer på en ny arbejdskultur, hvor gensidig respekt og ligeværd er normen.

»Jeg troede det var min skyld. Jeg troede jeg havde sagt noget. Gjort noget. Et eller andet, siden han troede, at det var okay at gøre sådan«.

Ordene er Therese Philipsens. Den tidligere journalist og studievært på TV2, som er blandt de kvinder, der modigt trådte frem og fortalte om krænkelser pе tv-stationen i dokumentaren Metoo – Sexisme bag skærmen. Krænkelserne var så hårde, at Therese Philipsen endte med at gå så længe med tankerne om, at det var hendes egen skyld, at hun til sidst var tæt på selvmord.

Hvordan ville du have det, hvis det var en af dine medarbejdere, der var blevet krænket, og fortalte sådan? Du ville sandsynligvis være dybt chokeret og tage afstand fra krænkerne.

Men hvad ville du gøre ved det?Og hvad ville du gøre, hvis det var en af dine lederkolleger, eller din chef, som var krænkeren?

Hvis du ikke ved, hvad du skal svare på disse spørgsmål, anbefaler jeg dig at…

Læs resten af artiklen på lederstof.dk (Tilgængelig for alle)


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}