september 20

GÆSTESKRIBENT: EN KVINDE TRE MÆND

Eller hvordan moderne kvinder forvalter deres erotiske kapital

Af forfatter Pouline Middleton

Jeg har skrevet en roman om en moderne kvinde, som rykker rundt på nogle af de brikker, der ellers har fået kvinder til at føle sig utilstrækkelige, og som de har grædt spandevis af tårer over gennem årene. Samtidig viser jeg, at grebet til at fjerne disse årsager til gråd og utilstrækkelighed er meget enkelt, og at alle derfor kan gøre det.

Min roman hedder ”En kvinde tre mænd” og handler om den 42-årige Elizabeth, der efter ulykkelig kærlighed med én mand, beslutter sig for at afprøve en ny model med tre mænd. Hun leder efter en intellektuel mand til at tale med, en lækker mand til at dyrke sex med og en handymand, til at hjælpe med praktiske ting og sager.

Med denne tilgang bliver hovedpersonen i stand til at se mænd, som de er, frem for mænd, som hun ville ønske, de var.  Heri ligger grebet, for når man accepterer den virkelighed, man står midt i, kan man handle. Bogen er baseret på virkelige hændelser. Og da jeg fik de erfaringer, som ligger til grund for historien, var jeg ulykkelig ud over alle breder. I dag ville jeg ikke kunne tvinge en tåre frem over de ting, jeg dengang hulkede over.

2. oplag af min roman er på vej i trykken efter den har været til salg i blot en måned i boghandlerne.  Dette koblet sammen med, at der i medierne er mere og mere fokus på nye samlivsformer, hvor fx 27% af enlige med børn gerne ville flytte  sammen med andre enlige med børn uden at have et kæresteforhold til hinanden, peger på, at der er en større bevægelse i gang. Og det er især kvinder som tager skeen i den anden hånd. Det at favne sin egen erotiske side er første skridt ind i en moderne kvindelighed, hvor man får øje på virkeligheden, accepterer det man ser, og derefter begynder at ændre på de dele af det, som man ikke synes fungerer.

Moderne kvinder tilmelder sig fx fitness holdet i pole dancing, for at udvikle deres sensualitet, de køber en æstetisk smuk dildo eller noget helt andet som bringer nysgerrigheden tilbage i parforholdet. De begynder også at overraske deres mand seksuelt og forventer at manden overrasker dem, for de vil pirres og tilfredsstilles maximum. Er de single, går de måske alene i swingerklubben for at udleve seksuelle behov og fantasier eller de søger tre mænd, så alle behov ikke hviler på én mand.

I mit arbejde med bogen stødte jeg på Dr. Hakim, der er en meget interessant forsker, som har beskrevet et fænomen, hun kalder den erotiske kapital. Hun identificerer syv faktorer som denne erotiske kapital består af, og hvad kvinder kan gøre for at øge værdien af deres erotiske kapital.  Dr. Hakim har undersøgt dette nærmere og fundet frem til, at kvinder, der er bevidste om og plejer deres erotiske kapital har det bedre, får mere ud af livet og tjener 10-15% mere end kvinder, der ikke gør.

Når kvinder først er begyndt at følge egen nysgerrighed og lyst frem for kulturens anvisninger indenfor det seksuelle område, fortsætter de med at lave om på en lang række andre områder i deres liv. De tager selvværdskurser, der kombineres med visualisering for at fokusere energien, de engagerer sig i problemer i deres nærmiljø eller på globalt plan for at finde nye løsninger, der passer til de berørte, de deler erfaringer med andre kvinder, og de tager kurser i økonomi for at få overblik over egne handlemuligheder.

Dette skifte i kvinders fokus gør op med det dilemma, som de seneste 30 års kvindefrigørelse har stået i: hvordan kan man være kvinde på egne præmisser i kulturen. Af mange forskellige grunde er det gået op for mange kvinder, at det kan man ikke. Men i stedet for at fortsætte diskussionerne af, hvordan tingene burde være, er kvinder i fuld gang med at skabe liv på egen præmisser.

At det går rigtig godt for min roman med filmkontrakt i England og tv-kontrakt på vej i Holland, ser jeg som et tegn på at den bevæger sig lige midt i den moderne kvindelighed. Denne udvikling stiller manden over for nye udfordringer. For at belyse dette, har jeg mødtes og diskuteret en række af de udfordringer, der opstår med Peter Jørgensen. Det har ført til, at han nu skriver bind 2, som naturligvis hedder ”En mand tre kvinder”.  

Læs bind 1 her www.enkvindetremaend.dk , eller køb den her  www.saxo.com

Læs bind 2 her: www.enmandtrekvinder.dk , kommer til november som trykt bog.

Følg med i mine undersøgelser af erotisk kapital her www.poulinemiddleton.dk

 


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}