Tilbage til blog oversigten
mandag 29. juni 2020 kl. 12:20
Femina: Emotionel Manspreading

Hvor meget synes du, at en mand ejer dig, når du har været ude og drikke ét enkelt glas vin med ham? 

Hvis du synes, at det er et mærkeligt spørgsmål, er vi helt enige. Men jeg spørger, fordi jeg indenfor en længere periode, har haft nedenstående tre besked-udvekslinger:

Mand nr. 1:

”Du har vist været for meget i Jylland!”

”For meget i Jylland?”

”Ja, du er nærig med dine beskeder, emojis og ikke mindst de frække…det er jysk!!!”

Mand nr. 2:

”Jeg respekterer din position, Emilia, men jeg er ærligt talt overrasket over, at så socialt intelligent et menneske som dig, besluttede sig for at benytte sig af en sms for at slutte en samtale.”

Mand nr. 3:

”Men du kunne sgu da godt have været lidt mere modtagelig!”

Alle tre mænd er søde og ordentlige, og det har jeg selvfølgelig også været i min kontakt med dem. Men når jeg kunne se, at det hverken ville føre til hjertebanken eller ild i kussen (som min bramfrie veninde kalder det) takkede jeg pænt af, fordi det er det mest fair at gøre. Og det var, da den tredje mand kommenterede min manglende modtagelighed, at jeg begyndte at se et mønster i deres adfærd, som jeg har givet navnet emotionel manspreading.

Begrebet manspreading blev kendt for nogle år siden og dækker over det fænomen, at mænd spreder deres ben udover deres eget sæde/stolebredde, hvorfor dem der sidder ved siden af, må pakke deres ben sammen, hvis ikke de skal sidde og gnide sig op ad hinanden. At manspreading næsten kun sker, når det er en kvinde, der sidder ved siden af manden, forklarer måske, hvorfor New York i 2014 og Madrid i 2017 forbød denne adfærd i offentlig transport og faktisk førte til anholdelser (som dog senere blev frafaldet). Selvfølgelig er begrebet også blevet brugt som metafor i mange andre sammenhænge, hvor mænd spreder sig selv langt udover egen formåen, viden, beføjelser, magt mm og forsøger at gøre deres virkelig til den eneste gældende.

Og efter at have talt med flere kvinder om ”mine” tre mænds adfærd, har det vist sig, at det er en temmelig udbredt opførsel, og derfor tænker jeg, at der er basis for at indføre det udvidede manspreading begreb.

Det interessante og lidt skræmmende er nemlig, at de åbenbart føler, at de har retten til at eje min reaktion. Selvom jeg altså kun har mødtes med dem én enkelt gang. Og kun har drukket ét enkelt glas vin med dem. Mens det mest intime vi har delt, har været historier fra vores barndom. Men fordi de åbenbart har haft nogle andre følelser eller interesser på spil, så bliver mine følelser og mit manglende begær forkerte og burde laves om, så de matcher deres følelser og begær, fordi de føler sig berettiget til at sprede deres egen oplevelse udover min.

Man kan selvfølgelig ryste på hovedet af deres strategi, der blot er en meget menneskelig reaktion på at blive afvist. Men problemet er faktisk, at de fleste kvinder kulturelt set er opdraget til at være sociale og dermed passe mere på andres følelser end deres egne. Og straks gøre sig selv forkerte, hvis de ikke lever op til ”den andens” forventninger om, hvad hun burde give af sig selv. Så i stedet for at det handler om to mennesker, der bare ikke passer sammen, kommer det til at handle om, at den ene er en taber eller bare forkert. Hvilket jo ikke har noget med sandheden at gøre. Nogle gange klikker det bare ikke og længere er den jo ikke. Lidt ligesom at nogle tænder på Brad Pitt og andre på Daniel Craig (mig! 😊)

Så man kan ikke styre biologien, men man kan styre sin egen adfærd. Derfor vil jeg måske hviske disse frække ord i øret på den næste mand, der vælger denne uheldige strategi:

”Sweetie – man fanger flere fluer med sukker end med eddike!” 

Bragt i Femina d. 25.06.2020

Der er 8 kommentarer til dette indlæg:
#1 6. jul '20 kl. 18:23 skrev nelson tucker:
Hallo seere, jeg er nelson og er i ferd med å dele mitt vitnesbyrd her, min mor introduserte meg for Great Baba Ogbogo da hun oppdaget at jeg ikke kunne få min kone gravid etter 3 års ekteskap. Så disse brakte så mye trøbbel i ekteskapet mitt og førte til skilsmisse. hun sa, han er veldig åndelig og kan få min kone til å vende tilbake til meg i glede og vi kan få barn sammen. Til å begynne med tvilte jeg ikke før jeg tok kontakt med ham og deretter kastet mektige trylleformular på meg og fikk min kone tilbake. Og nå er vi også fornøyde med flotte barn, helt fra dagen Great BaBa Ogbogo jobbet for meg og løste problemene mine. Jeg avla et sterkt løfte om at så lenge jeg lever, vil jeg fortsette å vitne om godheten til hans store gjerninger, og for de der ute som har forhold og ekteskapsvansker, raskt skulle kontakte ham og bli en lykkelig vitnemål som meg. Jeg slapp kontakten hans her, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com, eller WhatsApp-nummeret hans. +2349020168697 ...

Han fikk ekskonen min tilbake til meg i glede....

Han botet meg fra en impotent mann til en virkelig mann.....
#2 30. jul '20 kl. 18:13 skrev Susan Benson:
Hej, har du brug for økonomisk støtte? Har du brug for et lån? Jeg er Susan Benson fra Sunshine Financial Group. Jeg er långiver og også finansiel konsulent.

Vi leverer alle slags lånetjenester (personlig lån, forretningslån, realkreditlån og mange andre). Vi giver både lang- og kortfristede lån, sikrede og usikrede lån til en overkommelig rente på 3% pr. År. Hvis du har et presserende behov for et lån, vil jeg anbefale dig at kontakte mit firma. Du kan skrive til os via mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com eller sende os en direkte besked på WhatsApp eller Telegram via: +447903159998 & modtage et svar på et øjeblik.

Vi er en omfattende finansiel servicevirksomhed og er forpligtet til at hjælpe dig med at forbedre dine langsigtede og kortsigtede økonomiske mål, fordi din økonomiske stabilitet er vores endelige mål.

Med hvad der foregår rundt om i verden, står mange mennesker for store økonomiske udfordringer, nogle af dem finder det så svært at få et lån fra deres lokale banker eller andre finansielle institutter på grund af høj rente, utilstrækkelig sikkerhed, lav kredit score , gæld til indkomstforhold og mange andre grunde.

Vi kan hjælpe dig med en løsning på dine økonomiske udfordringer, bare skriv til mit firma, så hjælper vi dig med et lån, der bedst passer til dine behov. Vi har hjulpet adskillige enkeltpersoner og organisationer, der har haft økonomiske vanskeligheder over hele verden. Når du søger hos os, søger du hos en betroet virksomhed, der interesserer dig for dine økonomiske behov. Vores største prioritet er din økonomiske stabilitet.

For mere information om vores lånetilbud, bedes du sende os din låneanmodning via:
E-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ELLER;
WhatsApp: +447903159998
Du kan skrive til os når som helst og hvor som helst.
#3 26. aug '20 kl. 13:59 skrev remy.credit111@gmail.com:

TRENGER DU ET HURTIGT LÅN EMAILL OSS NU FOR DINE HURTIGE LÅN
(remy.credit111@gmail.com) remy.credit111@gmail.com
har du brug for et lån ??, Hvad er dine økonomiske behov? Vi giver lån fra minimum 1000kr til maksimalt 100.000.000,00kr med en behagelig varighed på mellem 1 og 50 år til en meget reduceret rente på 2%. Har du brug for et forretningslån? Har du brug for et personligt lån? Vil du købe en bil? Vil du refinansiere? Har du brug for et realkreditlån? Har du brug for en enorm kapital for at starte dit forretningsforslag eller udvidelse? Har du mistet håbet, og du tror, at der ikke er nogen vej ud, og dine økonomiske byrder fortsætter stadig? Tøv ikke med at kontakte os for eventuelt forretningssamarbejde Kontakt os via e-mail: remy.credit111@gmail.com
#4 17. sep '20 kl. 22:17 skrev steven:

har du brug for et presserende lån, hvis ja venligt kontakte os via e-mail vitalloaninvestment@gmail.com eller whatsApp +12096915563
#5 17. sep '20 kl. 22:17 skrev steven:

har du brug for et presserende lån, hvis ja venligt kontakte os via e-mail vitalloaninvestment@gmail.com eller whatsApp +12096915563
#6 17. sep '20 kl. 22:27 skrev benjamin:
Jeg vil gerne takke hr. Liam Benjamin, som hjalp mig med at få et lån. For de sidste fem måneder, har jeg været på jagt efter et lån til at afvikle min gæld, alle jeg mødte snydt og tog mine penge, indtil jeg endelig mødte hr. Liam Benjamin . Han var i stand til at give mig et lån på 800.000,00 euro for mit firma, Han kan også hjælpe dig. Han har også hjulpet nogle af mine andre kolleger. Hvis du har brug for økonomisk hjælp, bedes du kontakte hans virksomhed via e-mail: {vitalloaninvestment@gmail.com}, jeg tror, han kan hjælpe dig. Kontakt ham for at få hjælp, ligesom han hjalp mig. han ved ikke, at jeg gør dette ved at sprede sin goodwill mod mig, men jeg føler, at jeg skal dele dette med jer alle til at frigøre dig fra svindlere, skal du passe på imitatorer og kontakte den rigtige lån selskab.  nedenfor er hans opmuntrende ord til dem, der søger en legit og ærlig privat lån långiver. Bemærk: Alle mails skal besvares vitalloaninvestment@gmail.com eller whatsapp nummer +12096915563
#7 17. sep '20 kl. 22:42 skrev steven:
har du brug for et presserende lån, hvis ja venligt kontakte os via e-mail vitalloaninvestment@gmail.com eller whatsApp +12096915563
#8 17. sep '20 kl. 22:42 skrev steven:
Jeg vil gerne takke hr. Liam Benjamin, som hjalp mig med at få et lån. For de sidste fem måneder, har jeg været på jagt efter et lån til at afvikle min gæld, alle jeg mødte snydt og tog mine penge, indtil jeg endelig mødte hr. Liam Benjamin . Han var i stand til at give mig et lån på 800.000,00 euro for mit firma, Han kan også hjælpe dig. Han har også hjulpet nogle af mine andre kolleger. Hvis du har brug for økonomisk hjælp, bedes du kontakte hans virksomhed via e-mail: {vitalloaninvestment@gmail.com}, jeg tror, han kan hjælpe dig. Kontakt ham for at få hjælp, ligesom han hjalp mig. han ved ikke, at jeg gør dette ved at sprede sin goodwill mod mig, men jeg føler, at jeg skal dele dette med jer alle til at frigøre dig fra svindlere, skal du passe på imitatorer og kontakte den rigtige lån selskab.  nedenfor er hans opmuntrende ord til dem, der søger en legit og ærlig privat lån långiver. Bemærk: Alle mails skal besvares vitalloaninvestment@gmail.com eller whatsapp nummer +12096915563
Skriv en kommentar til dette indlæg
Kommentar:
Navn:
Email:

Modtag mit nyhedsbrevGreatest hits

En samling af de bedste artikler i Børsen, Femina, Jyllandsposten og andre.

Nyhedsbrev arkiv

Læs mine tidligere nyhedsbreve

Artikel arkiv

Du kan læse alle mine tidligere artikler i arkivet.

Kontakt mig

Emilia van Hauen
Trelleborggade 20, 3
2150 Nordhavn

T: +45 2628 2618
E: emilia@emiliavanhauen.dk

CVR-nr: 21 31 56 05
Bank: Spar Nord Bank
Reg-nr: 9102
Konto: 457 5474 387

Privatlivspolitik

Book mig til foredrag

Kontakt mig her
Dudal Webdesign