juni 18

3+1: Mommyporn, collaborative consumption & FOMO

Mangler du ord til receptionen? Så prøv med et af disse. + 1 er det ord, som selv Hu Jintao kender, men som måske er gået din hjerne forbi…

MOMMYPORN

Har du hørt om megabestselleren Fifty shades of Grey? Hvis ikke, så skal du læse videre. Erotisk litteratur er nemlig ved at være den største bestseller for kvinder, og ses som afløseren for femi-krimi tendensen. Bogen her er en erotisk historie om en jomfru, der møder en ung millionær med noget nær en milliard skeletter i skabet, og som lever dem ud via sin seksualitet, som han oplærer den unge mø i. Mommyporn bliver tendensen lettere ironisk kaldt, men jeg synes nu det er skønt, at kvinder også får flere muligheder for at leve deres seksualitet ud gennem drømme og litteratur… Se mere om bogen her – som iøvrigt snart udkommer på dansk.

COLLABORATIVE CONSUMPTION

I en overforbrugende verden, giver det ingen mening at eje, hvis man istedet kan leje eller låne. Det er kongstanken bag CC. Der findes et utal af sites på nettet, hvor man kan hooke op med andre og lave bytteaftaler mm. Parolen er: Don”t just sell the world, change things. Couchsurfing er fx en måde at finde et sted at overnatte i en by, man ikke kender nogen i.

FOMO

Fear Of Missing Out eller på gammelt dansk: glipkomplekset. I dag tjekker folk hele tiden deres 400 apps for at se, om de er ved at gå glip af noget i alt fra FB til Wordfeud til Twitter til …you name it! Måske skulle man lancere begrebet FOMM – Fear Of Missing Myself som en modreaktion…

+1: POP UP

Pop op stores, forretninger der lige poppede op i bybilledet et par dage eller en uge, var et meget trendy fænomen for nogle år siden, og det har vist sig at bide sig fast. Nu er det bare ikke længere ting, man kan købe, det kan også være måltider, oplevelser mm. Trendforskeren Herman Konings har udtalt: De senere års eksplosioner af pop-up har skabt en kultur af eksperimenterende måder at kontakte forbrugeren på.

 

 

 

 


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}