de unge viser vejen til fremtiden

Led, tiltræk, fasthold og forstå dem & fremtidens arbejdsmarked

Fremtidens arbejdsplads og den hierarkiløse organisation er i gang med at blive defineret nu, hvor generationsskiftet er i fuld gang. Hvilket er ved at ændre alle arbejdspladser!

For Z'erne, der er de yngste på arbejdsmarkedet, er nemlig opdraget til ligeværd og forhandling. De udtrykker deres kreativitet og følelser. Søger en meningsfuld karriere med god work-life balance. De er samtidig den mest sårbare og fællesskabsorienterede ungegeneration nogensinde.

Og så er det en særlig udfordring at lede, tiltrække og fastholde dem. Faktisk kan man godt glemme alt om at fastholde - det giver ikke mening for den generation. I stedet skal man tænke i tilknytning, som giver helt andre vilkår. 

Ved at forstå og lære af de unge NU, skaber man ikke blot en bro mellem alle medarbejdere i alle aldre. Man ruster sig også til fremtidens arbejdsplads og den nye form for ledelse, som snart bliver normen.

Foredraget er informativt og underholdende, og gennem historier og eksempler vil I forstå, hvad der driver disse unge generationer og hvordan I skal motivere og arbejde sammen med dem, så I i fællesskab laver det bedste arbejdsmiljø for alle.

"Emilias foredrag "De unge viser vejen til fremtiden" var en kæmpe øjenåbner for mange af os og gav os nogle konkrete ideer og generel inspiration til, hvordan vi som ledere i sundhedsvæsenet skal tænke nyt og organisere arbejdet anderledes, så vi kan være en attraktiv arbejdsplads for de nye unge generationer."

Dorthe Crüger, Koncerndirektør, Region Hovedstaden

”Vi har haft en god og indsigtsfuld dialog med Emilia, der har stor viden om og forståelse for ledelse og motivation på tværs af generationer. Samtidig har hun en skarp analyse af betydningen af corona i ledelsesmæssige sammenhænge. Dialogen med Emilia og hendes oplæg over for ledelsesgruppen har inspireret os til at genbesøge og justere en række af vores politiker, så vi bedre rammer tidsånden.” 

Jens Bødtcher-Hansen, managing partner, Kammeradvokaten Poul Smith

Få 3 vigtige redskaber til at lave kløften om til en generations-bro:

 • Identitet: Hvem er du?
 • Relationer: Hvordan er vi sammen? Hvordan er vores fællesskaber? Hvordan vil vi ledes?
 • Bidrag: Hvad ændrer vi i verden?

Få også indsigt i:

 • Hvordan tiltrækker man de unge?
 • Hvorfor fastholdelse er no-go for de unge
 • Den hierarkiløse organisation
 • De unges fællesskaber er neo-tribale. Hvad betyder det? Og hvordan skaber man dem?
 • Hvorfor de unge er særligt sårbare og udsatte
 • Guru er den moderne leders bedste rollemodel – hvis man altså vil have fat i de unge

Foredraget er informativt og underholdende, og gennem historier og eksempler vil I forstå, hvad der driver disse unge generationer. Få også viden om hvordan I skal motivere og arbejde sammen med dem, så I sammen skaber det bedste arbejdsmiljø for alle generationer på arbejdspladsen. Det er baseret på min seneste bestseller (der foreløbig er kommet i 3 oplag) Generationen der skal redde verden... med lidt hjælp fra os andre. Forstå hvordan de unge Z'ere skaber vores fremtidGyldendal, januar 2024.

Foredraget er populært til konferencer, kundearrangementer og afdelingsmøder, samt i ledergrupper.

Anmeldelse

Birgitte Søndorf, Københavns Vosksenuddannelsescenter (KVUC) 


Emilia Van Hauen deltog som oplægsholder på KVUC, hvor hun var startskuddet til vores videndelingsdag. På denne årlige begivenhed deltager mange forskellige fag- og afdelingsgrupper, hvorfor det kan være en udfordring at være lige relevant og møde alle deltagere. Med sin humor, store viden og professionalisme - på både inddragende og fængende vis - kan vi på KVUC kun give Emilia Van Hauen stor akklamation. Som planlæggere af dagen har vi kun fået positive og begejstrede tilbagemeldinger, og vi kan absolut anbefale Emilia Van Hauen til andre mere sammensatte virksomheder og organisationer.


Anmeldelse

Karen Marie Madsen, Forstander på True North Efterskole


Mange… mange tak for et relevant, indsigtsgivende og humoristisk oplæg; du har fået så meget ros af både forældre og kollegaer ❤️ Forældrene roste især, at dit oplæg var:
- Konkret
- Overførbar til en hverdag med teenagere
- Forskningsinformeret
- Godt formidlet


Anmeldelse

Jens Teisen, Chefkonsulent, Dansk Erhverv


Emilia van Hauen ved, hvad hun taler om, når hun sætter fokus på, hvordan man tiltrækker og fastholder de unge fra Gen YZ! På trods af at en vis forhåndsviden om emnet fik jeg nye perspektiver og brugbare redskaber med hjem. Emilia leverede et levende og fængende indlæg, som tog afsæt i dels forskningsbaserede data og dels praktiske eksempler fra bl.a. hendes eget liv, som er lette at relatere til. Jeg kan varmt anbefale Emilia, hvis du er på udkig efter en professionel formidler, som evner at kommunikere i øjenhøjde og levere tankevækkende pointer.


Anmeldelse

Carsten Nielsen, Lektor, VIA University College


Tak for et fængslende og inspirerende oplæg, som ramte os som undervisere og forældre. 


Anmeldelse

Michael Villemoes Larsen, Administrationschef, Københavns Byret


Det var fremragende! Vi har i ledergruppen drøftet udfordringer med rekruttering og uddannelse af nye medarbejdere og inviterede derfor Emilia van Hauen til at gøre os klogere på Y og Z generationerne, som om få år vil fylde arbejdsmarkedet. Vi fik mange gode og værdifulde indsigter, som øgede forståelsen for de yngre medarbejdere – og vi vil helt sikkert justere vores rekrutteringsproces og måden vi oplærer på, så begge dele passer bedre til fremtidens medarbejdere.


Anmeldelse

Karsten Stegmann, Næstformand, Socialpædagogerne Sjælland 


Tusind tak for din formiddag her i Ringsted. Vi fik præcis det jeg håbede på. Du var i den grad en stjerne. Din måde at formidle på, er virkelig i særklasse. Så vigtige budskaber, som giver lederne noget at tænker over, i forhold til rekruttering og fastholdelses udfordringerne. Det var en inspirerende formiddag, tak for det 😊


Anmeldelse

Tina Buch Olsson, Chefkonsulent, Dansk Erhverv


Hvis din virksomhed ønsker at få mere viden om, hvordan I leder og motiverer generation YZ, så kan et oplæg med Emilia van Hauen varmt anbefales. Med stor indsigt, nærvær og engagement formår Emilia ikke bare at overbringe praksisnær viden om disse generationers styrker, præferencer og opmærksomhedspunkter, men også at give fordomsfri, konkret anvendelig inspiration til ledere af disse generationer.


Anmeldelse

J.C.H. Kløve, Studieleder/Director UCN Aalborg


Emilia van Hauen er en skarp formidler, der inddrager sit publikum med aktuel forskning og beretninger om generation X, Y og Z. Undervisere, studerende og virksomheder fik alle stof til eftertanke og redskaber til, hvordan man kan bygge generationskløften om til en generationsbro og skabe det gode arbejdsmiljø for alle generationer på arbejdspladsen. Det var på én gang underholdende og lærerigt.


Anmeldelse

Thomas Secher Lund, Vicerektor, Sct. Knuds Gymnasium


Eleverne var udelt begejstrede. De sagde ting, som: ”Hun var en rigtig god formidler” (én sagde sågar ’retoriker’). ”Hun havde virkeligt styr på sin empiri og baggrundsmateriale”, ”Hun vidste hvad hun talte om”, ”Det var spændende – selvom det varede halvanden time, gik tiden bare hurtigt” og ”Det var fedt, at hun involverede os i foredraget”


Modtag min e-bog

Hvem er de unge?

Gør som over 14.000 nysgerrige andre. Tilmeld dig mit nyhedsbrev - og få tidens vigtigste sociale tendenser i din indbakke

BONUS: Tusindvis har allerede hørt mit foredrag om hvordan man tiltrækker og fastholder GENERATIONERNE Y & Z. Med nyhedsbrevet får du også en 60 siders e-bog om de unge - så du kan forstå og leve bedre med dem. For ledere, kollegaer og forældre.

Se mine videoer

Lyd & Video

 • 20 korte videoer om generationerne Y & Z
 • 25 unge fortæller om deres generation
 • I DR 2 Deadline om generation Z
 • TEDx Copenhagen om danskere og lykke
 • Meget mere...