de unge viser vejen til fremtiden

Led, tiltræk, fasthold og forstå dem & fremtidens arbejdsmarked

I 2025 vil 75% af arbejdsstyrken udgøres af Generation Y (født 1980-1995). Og Z’erne (født 1996-2010) er lige i hælene på dem. De er drevet af mening, formål, frihed, fællesskaber og at forbedre verden, har et tolerant forhold til køn, lever gerne som digitale nomader – og det vigtigste for dem er at have en livs-karriere. 

Og så er det en særlig udfordring at  lede, tiltrække og fastholde dem.

Ved at lære af de unge NU, ruster man sig samtidig til fremtidens arbejdsplads og den nye form for ledelse, som snart bliver normen. Bla en langt mere hierarkiløs tilgang til organisationen.

Så hvordan lede, tiltrækker og fastholder I dem? Hovedreglen er enkel:

Vil du have deres energi? Giv dem din sympati! 

Få 3 vigtige redskaber til at lave kløften om til en generations-bro:

 • Identitet: Hvem er du?
 • Relationer: Hvordan er vi sammen? Hvordan er vores fællesskaber? Hvordan vil vi ledes?
 • Bidrag: Hvad ændrer vi i verden? 

Få også indsigt i:

 • Hvad motiverer Y&Z’erne? Og hvordan tiltrækker og fastholder man dem?
 • Den hierarkiløse organisation
 • Myter og fakta om de unge generationer
 • Hvorfor er denne særlige generation af unge særligt udfordret?
 • 50% af deres jobs er ikke opfundet endnu – jobmarkedet bliver revolutioneret!
 • De 4 krav de er underlagt for at opleve succes (tror de)
 • De unges fællesskaber er neo-tribale. Hvad betyder det? Og hvordan skaber man dem?
 • Ledelse: Hvad virker og hvad virker slet ikke!

Foredraget er informativt og underholdende, og gennem historier og eksempler vil I forstå, hvad der driver disse unge generationer. Få også viden om hvordan I skal motivere og arbejde sammen med dem, så I sammen skaber det bedste arbejdsmiljø for alle generationer på arbejdspladsen. Det tager bla. udgangspunkt i min nyeste bog, Succestyranniet – og vejen ud, der udkom i 2017.

Foredraget er populært til konferencer, kundearrangementer og afdelingsmøder, samt i ledergrupper.

Anmeldelse

Dorthe Crüger, Koncerndirektør, Region Hovedstaden


Emilias foredrag “De unge viser vejen til fremtiden” var en kæmpe øjenåbner for mange af os og gav os nogle konkret ideer og generel inspiration til, hvordan vi som ledere i sundhedsvæsenet skal tænke nyt og organisere arbejdet anderledes, så vi kan være en attraktiv arbejdsplads for de nye unge generationer.


Anmeldelse

Jens Bødtcher-Hansen, managing partner, Kammeradvokaten Poul Smith


Vi har haft en god og indsigtsfuld dialog med Emilia, der har stor viden om og forståelse for ledelse og motivation på tværs af generationer. Samtidig har hun en skarp analyse af betydningen af corona i ledelsesmæssige sammenhænge. Dialogen med Emilia og hendes oplæg over for ledelsesgruppen har inspireret os til at genbesøge og justere en række af vores politiker, så vi bedre rammer tidsånden. 


Anmeldelse

Jens Teisen, chefkonsulent, Dansk Erhverv


Emilia van Hauen ved, hvad hun taler om, når hun sætter fokus på, hvordan man tiltrækker og fastholder de unge fra Gen YZ! På trods af at en vis forhåndsviden om emnet fik jeg nye perspektiver og brugbare redskaber med hjem. Emilia leverede et levende og fængende indlæg, som tog afsæt i dels forskningsbaserede data og dels praktiske eksempler fra bl.a. hendes eget liv, som er lette at relatere til. Jeg kan varmt anbefale Emilia, hvis du er på udkig efter en professionel formidler, som evner at kommunikere i øjenhøjde og levere tankevækkende pointer.


Anmeldelse

Michael Villemoes Larsen, Administrationschef, Københavns Byret


Det var fremragende! Vi har i ledergruppen drøftet udfordringer med rekruttering og uddannelse af nye medarbejdere og inviterede derfor Emilia van Hauen til at gøre os klogere på Y og Z generationerne, som om få år vil fylde arbejdsmarkedet. Vi fik mange gode og værdifulde indsigter, som øgede forståelsen for de yngre medarbejdere – og vi vil helt sikkert justere vores rekrutteringsproces og måden vi oplærer på, så begge dele passer bedre til fremtidens medarbejdere.


Anmeldelse

Tina Buch Olsson, Chefkonsulent, Dansk Erhverv


Hvis din virksomhed ønsker at få mere viden om, hvordan I leder og motiverer generation YZ, så kan et oplæg med Emilia van Hauen varmt anbefales. Med stor indsigt, nærvær og engagement formår Emilia ikke bare at overbringe praksisnær viden om disse generationers styrker, præferencer og opmærksomhedspunkter, men også at give fordomsfri, konkret anvendelig inspiration til ledere af disse generationer.


Anmeldelse

J.C.H. Kløve, Studieleder/Director UCN Aalborg


Emilia van Hauen er en skarp formidler, der inddrager sit publikum med aktuel forskning og beretninger om generation X, Y og Z. Undervisere, studerende og virksomheder fik alle stof til eftertanke og redskaber til, hvordan man kan bygge generationskløften om til en generationsbro og skabe det gode arbejdsmiljø for alle generationer på arbejdspladsen. Det var på én gang underholdende og lærerigt.


Anmeldelse

Thomas Secher Lund, Vicerektor, Sct. Knuds Gymnasium


Eleverne var udelt begejstrede. De sagde ting, som: ”Hun var en rigtig god formidler” (én sagde sågar ’retoriker’). ”Hun havde virkeligt styr på sin empiri og baggrundsmateriale”, ”Hun vidste hvad hun talte om”, ”Det var spændende – selvom det varede halvanden time, gik tiden bare hurtigt” og ”Det var fedt, at hun involverede os i foredraget”


Modtag min e-bog

Hvem er de unge?

Gør som over 14.000 nysgerrige andre. Tilmeld dig mit nyhedsbrev - og få tidens vigtigste sociale tendenser i din indbakke

BONUS: Tusindvis har allerede hørt mit foredrag om hvordan man tiltrækker og fastholder GENERATIONERNE Y & Z. Med nyhedsbrevet får du også en 60 siders e-bog om de unge - så du kan forstå og leve bedre med dem. For ledere, kollegaer og forældre.

Se mine videoer

Lyd & Video

 • 20 korte videoer om generationerne Y & Z
 • 25 unge fortæller om deres generation
 • I DR 2 Deadline om generation Z
 • TEDx Copenhagen om danskere og lykke
 • Meget mere...