august 20

Vær broen 10: For de unge er lederen en guru og en ven – eller ingenting

403  kommentarer

De unge søger nære relationer, feedback og involvering. Og lederen skal samtidig være den guru, der giver mening i en kaotisk verden. Her er tre gode råd til hvordan man bliver en attraktiv leder for de unge, så de gider at blive hængende.

Har du børn?

For hvis du har, ved du allerede meget mere om, hvad de unge søger hos en leder, end en leder, der har taget fire millioner ledelseskurser, men som ingen børn har. Og det betyder egentlig ikke så meget, hvor gamle dine børn er, for det starter nemlig et andet sted: Hvordan du er som forælder. Og hvordan du har trænet og træner – ja, træner – dit eget barn til at have nogle klare forventninger til, hvad en ledelsesfigur både tilbyder og forlanger.

I denne video 18 ud af 20 får du indsigter i, hvad de unge søger hos en leder og hvor jeg bla. fortæller om hvad vi skal forstå om moderne mesterlære. 

Hvis videoen blot har gjort dig mere nysgerrig efter at vide mere, kan du læse videre her. For der er nemlig tre ting, som unge medarbejdere søger hos deres leder i dag, der ikke adskiller sig fra de tre områder, som de fleste forældre dyrker ift deres børn. Og hvis du er som forældre er flest, vil du kunne genkende dig i de følgende tre ting. Lad os se:

For det første søger du at skabe en nær relation til dit/dine børn, der bla. baserer sig på fortrolighed og en forsikring om at være en konstant støtte. Og en interesseret involvering i dit barns sociale liv, hvilket både gælder deres venner og forældrene til vennerne.

For det andet forholder du dig sikkert også meget rosende og opmuntrende til dit barns meritter. Hjælper med lektier, roser sports- og fritidsaktiviteter og giver i det hele taget fem-stjernet udtryket for dit barns genialitet.

Og som det tredje, forsøger du nok også at involvere dit barn i dit liv og de overvejelser du gør dig omkring dine interesser, tanker, relationer mm.

Kan du genkende dig selv i dette?

Hvis ja, så vil det også være lettere for dig at være leder for en ung medarbejder end hvis du ikke gør.

For det er især disse tre ting, som unge medarbejdere søger hos deres leder.

En personlig og nær relation

Den italienske sociolog Francesco Alberoni har skrevet en fantastisk triologi om kærlighed, venskab og erotik, og i den sidstnævnte nævner han, hvad forskellen på moder- og faderkærlighed er. Hvor moren tilbyder ubetinget kærlighed til sit barn, skal barnet præstere særlige resultater for at opnå farens kærlighed. Begge dele er vigtige for et barns udvikling ift at kunne klare sig godt i livet bagefter.

Kigger vi på historien, er det tydeligt at se, at den traditionelle opfattelse af hvordan en medarbejder-chef relation skal være, baserer sig på faderkærligheden. Men for generationerne Y og Z er det en langt mere balanceret relation mellem præstationen og den ubetingede kærlighed.

Sagt med andre ord, så ønsker og forventer de unge at få en personlig og nær relation til deres leder, for at føle sig hjemme og ønsket på en arbejdsplads. Den relation er til gengæld afgørende for, at den unge ønsker at præstere sit bedste og føler ontologisk sikkerhed nok til at kunne levere på sit bedste niveau. Hvad ontologisk sikkerhed er, kommer jeg ind på til sidst.

Men den nære relation kan kun opstå, hvis den unge har respekt for lederen fordi hen er en cool person, der står for nogle klare værdier og har en synlig dagsorden, der går udover profit. Med andre ord søger de unge at finde en form for guru i deres leder, mere end en chef.

Jeg vil dog også hejse et lille flag som advarsel. Den gode leder skal også passe på ikke at lade sig opsluge helt af disse relationer og det skrev jeg om i en kronik fra 2016, hvor jeg skriver om farerne ved den kærlige organisation. 

Ros. Feedback. Ros. Feedback. Ros. Feedback. Ros. Feedback….

Forestil dig, at du har fået synlig begejstret ros, næsten hver eneste gang du har sat blyant til papir, knust et æg ned i en skål eller sagt tre rigtige ord. Og forestil dig, at den form for ros har fulgt dig næsten hele livet, hver gang du var sammen med dine forældre. Hvilken forventning tror du, at de unge har til deres ledere? Det kan godt være, at de ikke siger det højt eller beder om den explicit, men forventningen er der ikke desto mindre. Og er ikke bare nice-to-have, men faktisk need-to-have for at de er trygge nok til at levere det bedste de kan.

En tommelfingerregel er, at når du synes du som leder har givet dem mere end du selv ville bryde dig om at få, så har du leveret under 20 procent af hvad de trives med.

Men at lykkes med det, er mere tricky end blot at rose og feedbacke dem fem gange mere end du selv synes er rimeligt. For opmærksomheden skal være både nærværende (jvnf den nære relation) og autentisk. Du skal altså virkelig mene det du siger. Og du mener det, fordi du både forstår den unge og har sat dig ordentligt ind i både hen og det, der er blevet leveret. Ordentlig i dette tilfælde betyder, at du ikke bare har bemærket resultatet, men også hvad der er blevet leveret i løbet af processen.

Vil du selv levere verdensklassefeedback, skal du som det sidste også give helt konkrete handlingsanvisninger på, hvad de kan forbedre til næste gang, og i det må også meget gerne indgå et større ansvar. Samlet er de fire ting nemlig et udtryk for, at du som leder bemærker, hvad den unge har fået med sig af erfaringer, og det er den samlede pakke, som styrker og udvikler den unge og som er det, de unge efterlyser, når de kigger på om de gider at blive en arbejdsplads eller ej.

Involver!

De fleste unge ønsker at udvikle sig. Hele tiden og med enhver opgave. Og hvor man før i tiden kunne satse på – især hvis du var en stor corporate organisation – at de unge kunne se ideen i at blive i en årrække, hvis krukken for enden af den regnbue var fyldt med en partnerstilling eller lignende, er det et helt andet vilkår, som styrer de fleste unge i dag. For de søger akut tilfredsstillelse i alle opgave. Det betyder, at deres fokus i høj grad er på den nuværende opgave. Hvilken interesse, ansvar og udviklingspotentiale har den? Og når den er løst, hvordan så med den næste? Og den næste?

At være obs på dette og sørge for at knytte alle opgaver til ansvar og udvikling bliver også kaldt for GPS-ledelse, fordi det vigtigste fokuspunkt netop er næste opgave, ligesom det er at vide, om man skal dreje til højre, venstre eller køre ligeud næste gang, når man kører efter en GPS. Og ikke hvordan man ender i fx Skanderborg før til sidst.

Udviklingen sker hurtigst for alle, når man hele tiden bliver nudget til at få højere i niveau og den nemmeste måde at skubbe de unge i den retning, er ved at involvere dem i ens egne opgaver. Tilbage til forældrerollen: De unge har været vant til at blive involveret i deres forældres liv og overvejelser, og derfor ligger det slet ikke så fjernt også at ville og kunne og ikke mindst turde involvere sig i sin leders opgaver og situation.

Selvfølgelig er det en balancegang. For der er oplagt viden og opgaver, man naturligvis ikke kan dele, men de man kan, skal man i hvert fald ikke holde sig tilbage for at inddrage sine unge medarbejdere i. Og gør det gerne ved at sammensætte en gruppe, og hvis den gruppe består af medarbejdere med forskellige baggrunde, er det endnu bedre, for diversitet er et vilkår, som mange unge opsøger.

Også her vil jeg dog hejse et lille flag om farerne ved for meget involvering, hvilket jeg har skrevet i en tidligere kronik med titlen: ”Hør her, jeg hader min chef!”

Ontologisk sikkerhed

En nær relation, feedback og involvering kommer imidlertid ikke til at fungere, hvis ikke lederen formår at give en følelse af ontologisk sikkerhed for den unge medarbejder. Ontologisk sikkerhed betyder i bund og grund, at man føler sig sikker i sin egen væren. Altså at man har tillid til, at man selv er placeret med sikkerhed i det samfund (her: i organisationen), som man er en del af og at ens eksistens dermed er grundlæggende sikret. Det handler først og fremmest om en følelse af sikkerhed; en slags indre vished om, at man er en del af en helhed og at man har en vigtig rolle at spille i den.

Det står i modsætning til, at vi lever i en tid, hvor den ene ændring tager den næste, og hvor der er en klar forventning om, at man konstant skal være omstillingsparat, udviklingsvillig og organisationskompatibel. Af samme årsag er det endnu vigtigere, at lederen formår at skabe nogle rammer, som skaber denne følelse af sikkerhed.

Grundlaget for at føle ontologisk sikkerhed skabes dog i barnet af forældrene, og denne video 19 af 20 handler netop om hvad man skal være obs på ift forældreskabet til en ung. Og det der måske vil komme bag på dig er, hvor meget forældrene stadig betyder – det siger jeg også noget om her

Saml på mennesker og erfaringer

God ledelse har altid handlet om at kunne skabe gensidigt tillidvækkende forbindelser mellem mennesker og frugtbare relationer mellem mennesker og opgaver. Med generationerne Y og Z har vi nået et niveau for begge dele, som er højere end vi før har oplevet det. Bla. fordi de unge ikke er opdraget med en hierarkisk forestilling om mennesker på samme måde, som det tidligere var naturligt, hvilket medfører at de unge netop søger nære relationer med deres ledere, hvor der er plads til at arbejde langt mere individuelt end tidligere.

Som leder skal du stadig være med til at lære dine unge medarbejdere nogle konkret færdigheder, så de kan udvikle sig. Men hvis du vil ramme dem der, hvor de selv søger hen, så har jeg en klar anbefaling: Lær dem først og fremmest at samle på mennesker og erfaringer, fremfor resultater og status. Det gør du bedst ved at skabe et arbejdsmiljø, hvor der er plads til at fejl er lig vigtig erfaring, og hvor relationer kommer før resultater.

I den næste og sidste kronik, der også bliver startskuddet til en helt ny serie, som kommer til at køre i fem uger og som kun består af videoer, vil du få en opsummering af de 10 kronikker, som har været bragt indtil nu. Der er meget at glæde til sig, for der får du de unges stemme at høre.

Vær broen 

Dette er den tiende kronik om generationerne Y&Z. Hvem de er. Hvad der driver dem. Og hvordan man bedst lever og arbejder sammen med dem. I hver kronik kan du også se en eller flere videoer, hvor du kan får hovedpointerne fra kronikken. Emilia van Hauen har i årevis beskæftiget sig med de unge generationer og hun har en klar opfordring til, hvor de ældre generationer kan starte, hvis de vil tiltrække og måske fastholde de unge: Hvis du vil have deres energi – giv dem din sympati! Med andre ord, er det de ældre generationers opgave at være broen ved at invitere de unge ind i deres systemer. Og så være åben overfor, at de kan levere noget andet, end det vi har været vant til.

Her kan du læse de andre kronikker i serien. 


Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar til dette indlæg

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med

 1. We absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be precisely what I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content for you personally?
  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on a number of the subjects you write concerning here.

  Again, awesome web site!

 2. My spouse and i were really delighted Louis managed to
  finish up his inquiry through the entire precious recommendations
  he received through your weblog. It is now and again perplexing to just choose to be making a gift of
  secrets that men and women have been trying to sell.
  We already know we now have the blog owner to appreciate for that.
  All of the explanations you have made, the straightforward blog menu,
  the friendships your site give support to create – it’s all spectacular, and it’s aiding our son in addition to our family do think the content is brilliant, and that
  is exceptionally serious. Many thanks for all!

  Stop by my web page: clubriders.men

 3. I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a very easy on the eyes which
  makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Outstanding work!

  Also visit my homepage kiss918 download ios

 4. Thanks for one’s marvelous posting! I seriously enjoyed reading it,
  you’re a great author. I will make sure to bookmark your
  blog and will come back down the road. I want to encourage that you continue your great
  work, have a nice holiday weekend!

  Visit my website http://www.atomy123.com

 5. I loved as much as you’ll receive carried
  out right here. The sketch is attractive, your authored
  material stylish. nonetheless, you command get bought
  an nervousness over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come further formerly again as exactly
  the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

  Visit my blog: Maurine

 6. Hi I am so excited I found your weblog, I really found you by error, while I was searching
  on Digg for something else, Anyways I am here now and would just
  like to say thanks a lot for a marvelous post
  and a all round enjoyable blog (I also love the
  theme/design), I don?t have time to go through it all at the moment but I have
  saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read
  more, Please do keep up the fantastic jo.

  Look into my web page; http://forum.adm-tolka.ru/

 7. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that I have really loved browsing your
  blog posts. In any case I’ll be subscribing in your feed and I’m hoping you
  write once more soon!

  my web-site; kebe.top

 8. Just want to say your article is as astounding.
  The clarity in your post is just great and i can assume you’re an expert on this subject.
  Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post.
  Thanks a million and please continue the enjoyable work.

  my site kebe.top

 9. Hi! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up.
  Do you have any methods to stop hackers?

  Also visit my web page; http://www.qiurom.com

 10. Great post. I was checking continuously this weblog and I am inspired!
  Very useful info particularly the ultimate section 🙂 I care for such info much.

  I used to be seeking this certain info for a very lengthy time.

  Thank you and best of luck.

  My blog post: atomy123.com

 11. Definitely consider that which you said. Your favorite
  justification appeared to be on the net the easiest thing to have in mind of.
  I say to you, I definitely get irked while people think about
  concerns that they plainly do not recognize about.

  You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out
  the entire thing without having side-effects ,
  other people can take a signal. Will likely be again to get more.
  Thank you

  Also visit my blog clubriders.men

 12. Hi there, I found your web site by means of Google even as searching for a
  similar matter, your web site came up, it seems good.
  I’ve bookmarked it in my google bookmarks.[X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]Hi there, just turned into aware of your weblog thru Google, and located
  that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels.
  I’ll be grateful in case you continue this in future.
  A lot of folks shall be benefited out of
  your writing. Cheers!

  My page: https://www.memorytoday.com/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=LukisKristopher

 13. I’ve been exploring for a little bit for any high
  quality articles or weblog posts on this kind of space . Exploring in Yahoo I
  eventually stumbled upon this website. Studying this information So i’m glad to exhibit that I have
  an incredibly excellent uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I so much certainly will make sure to do not fail to remember this site
  and give it a glance on a continuing basis.

  Stop by my web-site kebe.top

 14. Hello, Neat post. There is a problem along with your website in web explorer, may check
  this? IE still is the market chief and a big part of folks
  will miss your fantastic writing because of this problem.

  Also visit my website :: Karri

 15. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are
  great quality so I guess I will add you back to my everyday
  bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Here is my site: https://kebe.top

 16. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research
  on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile So
  let me rephrase that: Thanks for lunch!

  my blog … kebe.top

 17. Pretty great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve really loved browsing your
  blog posts. In any case I will be subscribing on your rss feed and I’m hoping you write again very soon!

  Feel free to visit my blog; qiurom.com

 18. Great beat ! I wish to apprentice whilst you amend your site, how
  can i subscribe for a weblog website? The account aided me a acceptable
  deal. I had been a little bit familiar of this your broadcast provided shiny clear idea

  Also visit my site clubriders.men

 19. Hello! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog.
  Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal
  but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not
  sure where to begin. Do you have any tips or suggestions?
  With thanks

  my web site :: Jacquelyn

 20. hello there and thank you for your info ?
  I’ve definitely picked up something new from right here.
  I did however expertise a few technical points using
  this site, since I experienced to reload the web site
  a lot of times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times
  will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords.
  Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out
  for a lot more of your respective interesting content.
  Make sure you update this again soon.

  my web-site: http://clubriders.men/

 21. Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers?

  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked
  hard on. Any recommendations?

  Also visit my page kebe.top

 22. Today, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she
  can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and
  she has 83 views. I know this is totally off topic but I
  had to share it with someone!

  Also visit my web site :: http://www.atomy123.com

 23. Awesome website you have here but I was wanting to know if you knew of any discussion boards that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of group where I can get suggestions
  from other knowledgeable people that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

  Also visit my web site: kebe.top

 24. Thanks a ton for being the teacher on this niche. My spouse and i enjoyed your current article greatly and most
  of all appreciated the way you handled the aspect I considered
  to be controversial. You happen to be always quite kind towards readers
  like me and help me in my lifestyle. Thank you.

  Also visit my page: clubriders.men

 25. Hey there would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having a tough time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for something unique.

  P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  my page: http://xajm168.com/forum.php?mod=viewthread&tid=266961

 26. Having read this I believed it was very informative. I appreciate you spending some time and energy to put this content together.
  I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting.

  But so what, it was still worthwhile!

  Here is my web page – forum.adm-tolka.ru

 27. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was
  curious what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any suggestions
  or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

  Feel free to visit my homepage: http://forum.adm-tolka.ru

 28. Good day! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.

  Is it very hard to set up your own blog? I’m not very techincal
  but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any ideas or suggestions? Cheers

  My blog :: https://mpc-install.com

 29. Undeniably imagine that which you stated. Your favorite justification seemed to be at
  the web the simplest factor to keep in mind of. I say to you, I
  definitely get annoyed whilst people consider issues that they plainly don’t understand about.
  You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the whole thing without having side effect , people could take
  a signal. Will likely be back to get more. Thank you

  Also visit my blog post; fles.hlc.edu.tw

 30. Unquestionably believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the internet the simplest thing to be aware of.

  I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without
  having side effect , people can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

  Here is my page http://www.atomy123.com

 31. After I initially left a comment I appear to have clicked the -Notify me when new
  comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I receive 4 emails with the same comment.
  Is there a means you are able to remove me from that service?
  Many thanks!

  Also visit my web-site :: haojiafu.net

 32. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head.
  The issue is something that not enough people are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy that I came across this in my search for something concerning this.

  Visit my web page forum.adm-tolka.ru

 33. Right here is the perfect site for anyone who hopes to
  understand this topic. You understand a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need to?HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a subject which has been written about for a long time.
  Excellent stuff, just excellent!

  Visit my site: http://www.atomy123.com

 34. I was wondering if you ever considered changing the layout
  of your blog? Its very well written; I love
  what youve got to say. But maybe you could
  a little more in the way of content so people could connect with it better.
  Youve got an awful lot of text for only having one or 2 pictures.
  Maybe you could space it out better?

  my web site :: http://haojiafu.net/

 35. Great goods from you, man. I’ve consider your stuff prior
  to and you’re simply too wonderful. I actually like what you have bought right here, certainly like what you’re
  saying and the way during which you are saying it.
  You’re making it entertaining and you continue to take care of to
  stay it wise. I can not wait to read much more from you. This is really a great website.

  Visit my web blog – Freeman

 36. I like what you guys are up too. Such clever work
  and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll.
  I think it’ll improve the value of my site :).

  Here is my web-site – kebe.top

 37. Thanks for the marvelous posting! I truly enjoyed reading it,
  you might be a great author. I will be sure to bookmark your
  blog and will eventually come back from now on. I want to encourage that you continue your great job, have a nice weekend!

  Feel free to visit my website … clubriders.men

 38. I am now not certain where you’re getting your info,
  but good topic. I must spend some time learning much more or
  figuring out more. Thank you for excellent information I used to be searching for this info for my mission.

  my webpage – forum.adm-tolka.ru

 39. I blog often and I really thank you for your information. The article has truly peaked my interest.
  I will book mark your blog and keep checking for new details about once a
  week. I subscribed to your RSS feed too.

  Also visit my web site … https://kebe.top/

 40. Howdy! I realize this is kind of off-topic but I had to
  ask. Does operating a well-established website such as yours
  take a massive amount work? I’m completely new to running a blog however I
  do write in my journal every day. I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings online.
  Please let me know if you have any kind of ideas or
  tips for new aspiring blog owners. Thankyou!

  my web blog … forum.adm-tolka.ru

 41. Hello there! This is kind of off topic but I need
  some guidance from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick.

  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any points or suggestions? Many thanks

  Feel free to surf to my blog post :: bbs.yunweishidai.com

 42. Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I to find It really useful & it helped me out a lot.
  I’m hoping to give one thing back and help others such as you helped me.

  Here is my site: software.sbm.pw

 43. I don’t know whether it’s just me or if perhaps everyone else experiencing issues with your website.
  It looks like some of the written text on your content are
  running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if
  this is happening to them too? This may be a issue with my web browser
  because I’ve had this happen previously. Thanks

  Stop by my web blog – http://www.meteoritegarden.com/userinfo.php?uid=2609935

 44. I do accept as true with all the ideas you’ve presented in your post.
  They are really convincing and can certainly work. Still, the posts are very
  quick for starters. May just you please extend them a little from subsequent time?
  Thank you for the post.

  Here is my blog: klnjudo.com

 45. Admiring the time and effort you put into your blog and detailed
  information you provide. It’s nice to come across a blog
  every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information.
  Wonderful read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS
  feeds to my Google account.

  Here is my web blog … forum.adm-tolka.ru

 46. I do accept as true with all the concepts you have presented on your
  post. They’re really convincing and will definitely work.
  Still, the posts are too short for novices. May just you
  please extend them a little from next time? Thank you for the post.

  Stop by my web blog; guaji333.com

 47. If you are going for most excellent contents like me,
  simply pay a visit this website every day because it offers quality contents, thanks

 48. Thank you for every other fantastic post. The place else may just anyone get that kind
  of information in such a perfect way of writing?
  I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the look for such
  information.

  Also visit my web-site :: clubriders.men

 49. Hello there, I believe your blog might be having web browser compatibility problems.
  Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it’s got some overlapping issues.
  I just wanted to provide you with a quick heads
  up! Apart from that, great blog!

  Look at my website: http://www.craksracing.com

 50. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.

  I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit,
  but instead of that, this is great blog. A great read.
  I will certainly be back.

  Take a look at my web page; forum.adm-tolka.ru

 51. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so much, However I am going through
  difficulties with your RSS. I don?t understand why I can’t subscribe to it.

  Is there anybody else getting identical RSS issues?
  Anyone who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

  My web blog :: mpc-install.com

 52. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it
  was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what
  I had written and say, I’m thoroughly enjoying your
  blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m
  still new to everything. Do you have any helpful hints for inexperienced blog writers?
  I’d certainly appreciate it.

  Have a look at my page: frun-test.sakura.ne.jp

 53. Simply want to say your article is as astonishing.
  The clearness for your put up is just spectacular and i
  could think you are an expert on this subject.
  Well along with your permission allow me to grasp
  your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
  Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 54. I hardly create comments, but i did a few searching
  and wound up here Vær broen 10: For de unge er lederen en guru og en ven – eller ingenting – Emilia van Hauen. And I do have 2
  questions for you if you do not mind. Is it simply me or does it
  look like some of these remarks appear like they are written by
  brain dead visitors? 😛 And, if you are posting on additional sites,
  I’d like to keep up with anything fresh you have to
  post. Would you list of every one of all your social pages like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

  Also visit my web page … http://www.anapapansion.ru

 55. I am glad for writing to make you understand of the great experience my cousin’s princess enjoyed browsing your
  webblog. She picked up a wide variety of pieces, which included how
  it is like to possess an ideal coaching heart to let men and women completely completely grasp a number of tortuous subject areas.
  You truly exceeded our expected results. I appreciate you
  for imparting such precious, safe, educational and also unique tips about the topic
  to Lizeth.

  Also visit my webpage … http://tw.8fun.net/bbs/space-uid-671856.html

 56. I merely wanted to thank you again for that amazing web site you
  have developed here. It truly is full of useful tips for those who are seriously interested
  in this kind of subject, primarily this very post. Your all absolutely sweet and also thoughtful
  of others and reading your website posts is a fantastic delight
  to me. And exactly what a generous surprise!
  Jeff and I really have fun making use of your guidelines
  in what we have to do next week. Our list is a distance long
  which means that your tips will be put to beneficial use.

  Feel free to visit my page Shana

 57. I do not know whether it’s just me or if perhaps everybody else encountering problems with your site.
  It seems like some of the written text within your posts are running off
  the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them too?

  This could be a issue with my web browser because I’ve had this happen before.
  Thank you

  Here is my blog post – http://www.lubertsi.net/

 58. Excellent post. I was checking constantly this weblog and I’m impressed!
  Extremely useful information specifically the final part :
  ) I maintain such information a lot. I was seeking this particular info
  for a very lengthy time. Thanks and best of luck.

  My blog post: http://forum.adm-tolka.ru

 59. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to mention that I’ve really enjoyed browsing your blog posts.

  In any case I’ll be subscribing for your rss feed and I
  hope you write again very soon!

  Here is my page :: lubertsi.net

 60. Great ? I should certainly pronounce, impressed with your website.
  I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly simple
  to do to access. I recently found what I hoped for
  before you know it at all. Quite unusual. Is
  likely to appreciate it for those who add forums or anything,
  site theme . a tones way for your client to communicate.
  Excellent task.

  Here is my site: forum.adm-tolka.ru

 61. Thanks for every other fantastic article.

  The place else could anybody get that kind of info in such a perfect approach of writing?

  I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the look for such information.

  my web-site – continent.anapa.org

 62. My husband and i were absolutely delighted when Albert could
  carry out his homework because of the precious recommendations
  he came across when using the weblog. It is now and again perplexing to just always be making a gift
  of methods which often other people may have been trying to sell.
  We really remember we have got the website owner to give thanks to for this.

  All of the illustrations you’ve made, the easy site menu, the friendships
  you can make it easier to engender – it’s mostly
  overwhelming, and it is helping our son and our
  family consider that this subject matter is brilliant, and that
  is seriously fundamental. Many thanks for everything!

  My blog post :: http://www.aniene.net

 63. Hi there, its pleasant piece of writing concerning media print, we all know media
  is a enormous source of information.

  Also visit my website :: helpus.ai

 64. Magnificent beat ! I would like to apprentice whilst you amend your web site, how can i subscribe for a blog website?
  The account helped me a acceptable deal. I were a little bit acquainted of this your broadcast provided vibrant transparent idea

  Take a look at my page 192.190.225.244

 65. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive
  across on this subject. Basically Wonderful. I am also an expert
  in this topic therefore I can understand your
  hard work.

  Here is my webpage Normand

 66. Thank you for sharing superb informations.
  Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you’ve on this
  site. It reveals how nicely you understand this subject.

  Bookmarked this website page, will come back for extra articles.
  You, my pal, ROCK! I found simply the info I already searched all over the place and just could not come across.
  What a perfect site.

  Here is my site – Ramonita

 67. I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is
  written by him as no one else know such detailed about my difficulty.
  You are amazing! Thanks!

  Also visit my homepage – kebe.top

 68. I do believe all the concepts you have introduced for your post.
  They are really convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very short for starters. May you please lengthen them a little from subsequent time?
  Thank you for the post.

  Here is my web blog – http://www.lubertsi.net

 69. Excellent post. I used to be checking constantly this blog and I’m impressed!

  Very useful information specifically the last phase 🙂 I take care of
  such information much. I was seeking this particular info
  for a long time. Thank you and good luck.

  Look at my website – Lanora

 70. I really love your website.. Pleasant colors & theme.
  Did you create this web site yourself? Please reply back as I?m hoping
  to create my own personal site and would love to learn where you got this from or
  what the theme is named. Appreciate it!

  Here is my web page http://xajm168.com/

 71. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this,
  like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is fantastic blog.
  A fantastic read. I will definitely be back.

  Also visit my website: http://www.matong13.com

 72. As I site possessor I believe the content material here is rattling great , appreciate it for
  your efforts. You should keep it up forever! Good Luck.

  Also visit my homepage: saihuo.com

 73. This design is spectacular! You definitely know how to keep a
  reader amused. Between your wit and your videos, I
  was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job.
  I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it.

  Too cool!

  Also visit my blog – http://www.lubertsi.net

 74. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would
  never understand. It seems too complicated and very broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  Take a look at my blog: http://www.anapapansion.ru

 75. You made some decent points there. I did a search on the
  topic and found most guys will agree with your site.

  Take a look at my page kebe.top

 76. Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that.
  And he actually bought me lunch as I found it for him smile
  Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

  Here is my web blog: clubriders.men

 77. You really make it seem so easy with your presentation but
  I find this topic to be actually something that
  I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me.
  I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of
  it!

  Visit my site: shihan.com.ru

 78. You really make it seem really easy together with your presentation however I to
  find this topic to be actually one thing which I believe I’d by no means understand.
  It kind of feels too complicated and extremely wide for me.
  I am taking a look forward to your next post, I will try to get the dangle of it!

  Feel free to surf to my blog post … ky.sgz8.com

 79. Hi! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog article or vice-versa?
  My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I think
  we could greatly benefit from each other.
  If you’re interested feel free to send me an e-mail.
  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

  Feel free to surf to my web site; https://mpc-install.com/punbb-1.4.6/viewtopic.php?id=246960

 80. Great post. I was checking continuously this
  weblog and I am inspired! Very helpful information particularly the last section 🙂 I maintain such
  info a lot. I used to be looking for this particular info for a long time.
  Thanks and good luck.

  Here is my web-site; mpc-install.com

 81. You actually make it appear really easy along with your presentation but I to find this topic to be actually one thing which I think I would by no means understand.
  It kind of feels too complex and very huge
  for me. I’m looking ahead on your next put up, I will attempt to
  get the dangle of it!

  my blog: Wayne

 82. My family members every time say that I am wasting
  my time here at net, except I know I am getting knowledge all the time by reading such good articles or reviews.

  My website: 163.30.42.16

 83. Good day! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are you using for
  this website? I’m getting fed up of WordPress because I’ve had problems with hackers and
  I’m looking at alternatives for another platform. I would be awesome if
  you could point me in the direction of a good platform.

  Also visit my blog … http://www.cruzenews.com/wp-content/plugins/zingiri-forum/mybb/member.php?action=profile&uid=350172

 84. I want to express some thanks to you just for rescuing me from this particular situation. Because of surfing throughout the search engines and getting views which were not powerful,
  I thought my entire life was gone. Living without
  the presence of strategies to the difficulties you have resolved by means of the article content
  is a critical case, and ones that could have in a negative
  way damaged my entire career if I hadn’t encountered
  the blog. Your own personal training and kindness in handling all areas was valuable.
  I’m not sure what I would’ve done if I had not come across such
  a solution like this. I am able to now look forward to my future.

  Thanks a lot so much for the reliable and amazing guide.
  I will not think twice to refer your web site to anybody who wants and needs recommendations on this problem.

  My web page Rick

 85. I’m not sure exactly why but this blog is loading incredibly
  slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

  Here is my web blog – Antonia

 86. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.

  I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

  Feel free to surf to my blog :: kebe.top

 87. Thanks , I have recently been searching for info approximately this subject for a while
  and yours is the best I’ve discovered so far. But, what in regards to the conclusion? Are
  you sure concerning the source?

  My web blog – mpc-install.com

 88. I’m really impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog.
  Is this a paid theme or did you customize it yourself?
  Either way keep up the nice quality writing, it is rare to see a nice
  blog like this one these days.

  Feel free to visit my site: bbs.ranmao.com

 89. We absolutely love your blog and find nearly all of your
  post’s to be exactly I’m looking for. can you offer guest writers to write content available for you?

  I wouldn’t mind creating a post or elaborating on many of the subjects you write regarding here.
  Again, awesome web site!

  Here is my blog post: https://mpc-install.com/

 90. Hi! I just wanted to ask if you ever have any issues
  with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks
  of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?

  Here is my web site :: https://www.lgbt.gr/

 91. That is a great tip particularly to those fresh to the
  blogosphere. Short but very precise information… Many thanks for sharing this one.
  A must read article!

  Look into my web-site … shihan.com.ru

 92. Good day! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate!
  He always kept chatting about this. I will forward this post to
  him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  Check out my site – http://www.atomy123.com

 93. Hi there are using WordPress for your blog platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html
  coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

  Also visit my web page :: https://kebe.top/

 94. whoah this weblog is excellent i like studying your articles.
  Keep up the great work! You understand, many people are searching around for this
  information, you can aid them greatly.

  Feel free to surf to my homepage … kebe.top

 95. Hi there, You’ve done an incredible job. I will definitely digg it and personally suggest to
  my friends. I am sure they will be benefited from this website.

  Feel free to visit my site haojiafu.net

 96. Hi! I could have sworn I?ve visited this site before but after browsing through a few of the
  posts I realized it?s new to me. Anyhow, I?m certainly pleased I found it and
  I?ll be book-marking it and checking back frequently!

  Here is my web blog … http://163.30.42.16

 97. I think this is among the most vital info for me. And i’m glad reading your article.
  But want to remark on some general things, The site style is great,
  the articles is really great : D. Good job, cheers

  Here is my page kebe.top

 98. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something
  which I think I would never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
  I’m looking forward for your next post,
  I will try to get the hang of it!

  Review my blog :: clubriders.men

 99. I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is attractive, your authored
  subject matter stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following.

  unwell unquestionably come further formerly again since exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

  Here is my page … bbs.yunweishidai.com

 100. I believe other website proprietors should take this web site as an example, very clean and great user genial layout.

  my website: Boyce

 101. Whoah this blog is wonderful i really like studying your posts.
  Keep up the good work! You understand, a lot of individuals
  are hunting around for this information, you could help
  them greatly.

  My site chengdian.cc

 102. I like the helpful info you supply to your articles.
  I’ll bookmark your weblog and test again right here frequently.
  I am quite sure I’ll learn many new stuff proper right here!
  Best of luck for the following!

  Look into my blog … http://www.diclelife.com

 103. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this.
  We got a grab a book from our area library but I think I learned
  more clear from this post. I am very glad
  to see such magnificent info being shared freely out there.

  Also visit my blog – lubertsi.net

 104. I have read some good stuff here. Definitely worth bookmarking
  for revisiting. I wonder how much attempt you place to make this type of fantastic informative website.

  Also visit my blog post; kebe.top

 105. Today, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a
  youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.

  I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

  My site … agrowbot.etvamerica.com

 106. Hi, I do believe this is a great blog. I stumbledupon it 😉
  I will revisit once again since i have saved as
  a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and
  continue to help other people.

  Also visit my homepage :: kuberjozka.ru

 107. Hello, i believe that i noticed you visited my web site thus i got here to return the want?.I
  am trying to to find things to enhance my site!I guess its good enough
  to use some of your ideas!!

  Look into my web site; mpc-install.com

 108. I don’t even know how I ended up here, but I thought this
  post was good. I don’t know who you are but certainly
  you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  Feel free to visit my web site … clubriders.men

 109. Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog website?
  The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

  my blog :: clubriders.men

 110. You can certainly see your skills within the work you write.

  The arena hopes for more passionate writers like you who
  aren’t afraid to say how they believe. All the time go after your heart.

  my web blog – mpc-install.com

 111. Thank you for any other excellent post. Where else may just anyone get that kind of info in such a perfect manner of writing?

  I’ve a presentation next week, and I’m on the search for such information.

  Here is my web blog; mpc-install.com

 112. My spouse and i were absolutely happy Albert could
  do his survey out of the ideas he gained while using the blog.

  It’s not at all simplistic just to happen to be giving
  away information which usually other folks may have been making money from.

  So we keep in mind we now have the blog owner to be grateful to for
  that. These illustrations you made, the simple blog menu, the
  friendships you assist to foster – it’s everything remarkable, and it is assisting our son in addition to our family feel that this theme is thrilling, and that is really serious.

  Thanks for the whole thing!

  my web blog … clubriders.men

 113. Excellent post. I used to be checking continuously this weblog
  and I am inspired! Very useful information specifically the remaining part 🙂 I care for such information much.

  I used to be seeking this particular info for a very long time.
  Thank you and best of luck.

  Feel free to visit my web site clubriders.men

 114. Whats up this is kind of of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML.
  I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience.
  Any help would be enormously appreciated!

  My blog: atomy123.com

 115. Thank you for sharing superb informations. Your web site is so cool.

  I am impressed by the details that you have on this website.
  It reveals how nicely you perceive this subject.

  Bookmarked this website page, will come back for extra articles.

  You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and
  just could not come across. What a perfect
  web-site.

  Also visit my page – http://clubriders.men

 116. Hurrah! At last I got a website from where I be capable of in fact get valuable information concerning my study and
  knowledge.

  my web page … Bitcoin X

 117. I was suggested this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else
  know such detailed about my problem. You’re wonderful!
  Thanks!

  Check out my web-site … Viking XL Review

 118. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting!

  Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll.
  I think it’ll improve the value of my website :
  ).

  my web blog: Cathleen

 119. May I simply say what a relief to discover somebody who really understands what they’re
  talking about on the web. You definitely know how to bring an issue to light and make it important.
  A lot more people need to look at this and understand this side of your story.
  I was surprised you’re not more popular because you most certainly have
  the gift.

  Also visit my web-site; Jolt Alpha Male Enhancement

 120. The success of any website on the Internet lies in its daily renewal. In your case, it is simply necessary, only then you will have regular visitors. It’s the same as in a car, you need to constantly add gasoline to the gas tank, then the car will be in motion. I am writing this for a reason, I am writing as a person who also has his own website.

 121. I simply couldn’t depart your site prior to suggesting that I actually enjoyed
  the standard info an individual provide in your visitors?
  Is gonna be again incessantly in order to check up on new
  posts.

  Here is my webpage Jolt Alpha

 122. I haven’t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the
  last few posts are good quality so I guess I will add you back to
  my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  Visit my blog post Viag Rx

 123. That is very fascinating, You’re a very professional blogger.
  I have joined your feed and stay up for in the hunt for extra of your magnificent post.
  Also, I’ve shared your website in my social networks

  Feel free to surf to my homepage – comptine.biz

 124. Hi there! This is kind of off topic but I need
  some advice from an established blog. Is it very hard to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast.
  I’m thinking about making my own but I’m not sure where to start.
  Do you have any tips or suggestions? Many thanks

  Feel free to surf to my blog post; Paramore Skin Cream Reviews

 125. I would like to take the chance of saying thanks to you
  for that professional advice I have enjoyed visiting your site.
  I am looking forward to the commencement of my college research and the general planning would never have been complete without coming to your web site.
  If I may be of any assistance to others, I’d
  personally be delighted to help as a result of what I have
  discovered from here.

  Feel free to visit my web blog 3DS Male Enhancement Reviews

 126. Hiya! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make your
  site mobile friendly? My web site looks weird when browsing from my
  apple iphone. I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this problem.
  If you have any recommendations, please share. Thank you!

  Also visit my webpage; Zenzi CBD Gummies Reviews

 127. Aw, this was a really good post. Finding the time and actual effort to
  produce a superb article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t
  manage to get nearly anything done.

 128. This is the right blog for anyone who hopes to
  understand this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I really would want to?HaHa).
  You certainly put a fresh spin on a subject that’s been written about for
  ages. Excellent stuff, just great!

  My blog post :: Erorectin Reviews

 129. Thanks for your marvelous posting! I genuinely enjoyed
  reading it, you will be a great author. I will be sure to
  bookmark your blog and definitely will come back from now on.
  I want to encourage you to continue your great work,
  have a nice morning!

 130. Hey There. I found your blog using msn. That is an extremely smartly written article.
  I will make sure to bookmark it and come back to learn more of your useful info.
  Thank you for the post. I’ll certainly comeback.

 131. Hey There. I found your blog the use of msn. That is a very well written article.
  I’ll make sure to bookmark it and return to read more of your helpful info.
  Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 132. I’m curious to find out what blog platform you’re working with?

  I’m experiencing some minor security problems with my latest website and I’d like to
  find something more risk-free. Do you have any solutions?

 133. Hi, Neat post. There’s an issue together with your website in web explorer, may check this?

  IE nonetheless is the market leader and a good component to
  other folks will pass over your wonderful writing because of this problem.

 134. This design is wicked! You most certainly know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great
  job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
  Too cool!

 135. Hi, I log on to your new stuff like every week. Your story-telling style is witty, keep up the good work!

 136. Right here is the right webpage for everyone who hopes to find out about this topic.

  You realize so much its almost tough to argue with you (not
  that I personally will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been discussed for
  a long time. Excellent stuff, just wonderful!

  Here is my page: Keto Incinerate

 137. Just wish to say your article is as astounding. The
  clarity in your post is just excellent and i can assume you’re an expert on this
  subject. Well with your permission allow me to grab your
  feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please
  continue the rewarding work.

  Here is my page; Far East XL Male Enhancement

 138. Hello I am so happy I found your weblog, I really found you by accident, while I was browsing on Askjeeve for something else, Nonetheless I am
  here now and would just like to say thank you for a tremendous post and a all round exciting
  blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to go through it all at the minute but I have saved it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the awesome job.

  my webpage: Libido Build Review

 139. I have not checked in here for some time as I thought
  it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I will add you
  back to my everyday bloglist. You deserve it friend 🙂

  Have a look at my web-site: Neo Bio Health Keto

 140. I was just looking for this info for a while.
  After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your web site.
  I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t
  rank this type of informative web sites in top of the
  list. Normally the top web sites are full of garbage.

  Here is my webpage … BioReady Keto Review

 141. Hi there are using WordPress for your blog platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get
  started and set up my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog?
  Any help would be really appreciated! scoliosis surgery https://0401mm.tumblr.com/ scoliosis surgery

 142. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You clearly know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something informative
  to read? ps4 https://j.mp/3z5HwTp ps4

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}