august 17

Tør du være en gazelle og trodse finanskrisen?

Du kan vælge to veje at gå når det gælder den nye krise: At være tilskuer – eller være velforberedt og gå i taktisk udbrud! Fx ved at starte den virksomhed, som du har haft den geniale idé til i en evighed, men som du ikke har turdet realisere. Endnu.

Af Line Baun Danielsen og Gitte Haaning Høj, ejere af www.Ready-Set-Grow.biz

Finanskrisen har sendt rekordmange danske virksomheder til økonomisk tælling og fået konkurslamperne til at blinke over hele landet. Mange virksomheder har kun lige nået at slikke sårene, før endnu en finanskrise – denne gang måske endnu mere faretruende – risikerer at banke på døren. Det er i hvert fald det skrækscenarium, som mange eksperter forudser.

MEN man kunne jo anlægge en mere positiv og fremadrettet tro på fremtiden. Det kinesiske tegn for krise (wei ji) er sat sammen af to ord: fare og muligheder. Samlet set betyder ordet faktisk vendepunkt. Og man vælger selv, med hvilken indstilling og hvilket mindset, man går ind til fremtiden. Fx kunne du tænke: Jeg vil være næste års Gazelle-virksomhed!

Desværre får alt for mange ideer aldrig liv, fordi vi selv tager spændetrøjen på og overbeviser os om, at vi da ikke skal springe ud, fordi….

1. Jeg tør sgu ikke

2. Jeg har da ikke forstand på at drive min egen virksomhed

3. Jeg er et socialt menneske med behov for masser af kolleger

4. Det har jeg bare ikke råd til

5. Og hvad skulle jeg så lige kunne tilbyde til markedet?

Du kan sikkert nikke genkendende til mindst én af disse udfordringer. Og så er du – som andre talenter – din egen værste fjende. Vi vil invitere dig til at vende det om:

1. Mod er ikke noget man får – det er noget man tager.

Kræver det ikke endnu mere mod at vente på, at finanskrisen er ovre, og at du derefter muligvis skal overbevise en arbejdsgiver om, at din lange periode uden job ikke skyldes dine kvalifikationer, men noget udefrakommende?

2. Mange medarbejdere driver i forvejen sin egen virksomhed i virksomheden.

Måske ved du endnu mere om det at drive virksomhed, end du går og tror – og måske behøver du ikke vide det hele selv?

3. Som selvstændig skal du være social og dyrke dit netværk.

Du skal alliere dig med masser af spændende samarbejdspartnere og hen ad vejen får du nye kolleger – oven i købet nogle du selv har valgt J

4. Man kan nå rigtig langt for meget få penge. Og man kan nå ingenting for rigtig mange penge.

Skab dig et overblik over potentialet i din kommende virksomhed, allier dig eventuelt med andre, som er i samme situation som dig – og mærk efter, om der alligevel skulle være plads til at gøre forsøget?

5. DET er i virkeligheden den allerstørste udfordring: Hvorfor er DU eller dit produkt særligt?

Brug masser af tid på at sparre med andre, beskrive dit koncept, møde dine kritikere, test konkurrenterne.

På den måde bliver det tydeligt, HVORFOR din kommende virksomhed har en eksistensberettigelse.

Tør du og gør du dette, vil du være med til at bringe Danmark ud af krisen. Og selv få et fantastisk arbejdsliv. Danmark er nemlig fuld af dygtige, innovative og dynamiske kræfter, som aldrig har fået realiseret den ide, det produkt eller den virksomhed, de altid har drømt om. Og krisen er da det oplagte tidspunkt til at skabe sit eget vendepunkt.

Så: Er du en af Danmarks nye iværksættere, som tør gå i udbrud?

Klik ind på www.Ready-Set-Grow.biz eller nogle af de andre iværksætter- og businessportaler, og få inspiration til, hvordan du kommer i gang. Læg vejen forbi Iværk & Vækst, Danmarks største iværksættermesse i Forum, København den 9 og 10. september. Kom og få en snak med os og mød nogle af landets dygtigste iværksættere, mentorer og mærk suset!


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}