maj 25

RYST POSEN: KLÆD DIG SOM DIT VÆRSTE MARERIDT

Vil du udfordres? Vil du lære dig selv bedre at kende i den sociale sfære? Så får du en øvelse her, som du kan lave …

Forleden dag rendt jeg rundt på Nansensgade iført lårlange stiletstøvler, hulkort frynsekjole og læderhundehalsbånd. Og nej, det havde intet med karnevallet at gøre!

Jeg skulle iføre mig det outfit, som var mest grænseoverskridende for mig og som ville tage mig ud af min komfortzone. Jeg var igennem overvejelser om min mands tøj (alt for store og lange bukser og trøjer), badekåbe, joggingtøj, helt vildt dårligt sammensat tøj uden colour-koordinering (som stylisterne kalder det!), tøj der var for småt og flere andre muligheder.

Men jeg endte hele tiden i de lårlange støvler, for det betød, at jeg ikke blot skulle udstille mig selv meget mere end jeg plejer, men også at jeg skulle smide min seksualitet direkte i hovedet på folk – samtidig med at jeg indirekte bad dem, om enten at tage mig eller forkaste mig udelukkende på mit udseende – og hvad det end indbød til. Pyh! Meget grænseoverskridende.

Jeg er jo ikke så meget WYSIWYG (what you see is what you get) synes jeg, for det folk normalt køber af mig er min viden og dermed min hjerne. Som man jo ikke kan se! Men det sjove var, at efter noget tid, glemte jeg alt om det, og sad og var sammen med de andre, som om jeg var iført helt normalt tøj. Og da de selv sad i de mærkeligste antræk, var der ingen der løftede et øjenbryn.

Altså måtte jeg konstatere, at min seriøsitet ikke findes i tøjet, men i min adfærd og viden. Og at ens intention i det budskab man ønsker at give modtageren altid vil overstråle det outfit man vælger at iføre sig! At jeg så skulle ud til BUPL og holde foredrag lidt senere, medførte at jeg trods alt skiftede til en mere anstændig kjole og smed støvlerne….

Mit forslag til dig er, at prøve at undersøge, hvad det er tøj betyder for dig. Hvordan bruger du tøj til at vise de sider af dig selv, som du gerne vil have, at andre skal bedømme dig ud fra. Og udfordr så dig selv til at tage det tøj på, som du synes er mest grænseoverskridende – og bare gå rundt i det derhjemme. Eller inviterer til ”Klæd dig ud som din skyggeside” fest og test det af sammen med andre. Jeg er sikker på, at det vil rykke noget ved din forestilling om dig selv.

Og så kan du jo altid sammenligne dig med den meget, meget overvægtige kvinde, der i et coachkursus blev sat til samme øvelse – og som dukkede op i bikini. God fornøjelse!


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}