august 17

Ekstrabladet: Litteratur med indbygget varme

I denne solfrie sommer uden varme, kan det måske være formålstjenstligt at tage en bog med på stranden, der giver dig den nødvendige varme – helt uden solens påvirkning.

Der er nemlig en ny bogtrend massivt på vej, som både vil glæde de kvindelige læsere…og deres mænd.

Efter at krimilitteratur i alle afskygninger har invaderet tusindvis af natborde, og muligvis har givet de kvindelige læseres partnere en noget lettere søvn end normalt, lader det nu til, at det er erotisk litteratur, der er den nye store sællert.

Især har bogen Fifty shades of grey gjort sig bemærket, og er blevet solgt i millioner, og er snart på vej i dansk oversættelse. Men også herhjemme har flere forfattere, der bekender sig til litteratur, der udforsker (især) kvinders seksualitet, fået mere bevågenhed end vi længe har set.

Og det er værd at bemærke, at det på ingen måde handler om forsigtige kys og kram bag nedrullede gardiner helt i Barbara Cartlands romantiske ånd, men derimod vælter saftige, sensuelle og ofte også temmelig avancerede og grænseoverskridende sex og erotik udover siderne.

Derfor skal du, som mand, ikke undre dig, hvis din partner pludselig en dag gør ting ved dig, som du aldrig har oplevet før; hun behøver ikke at have (haft) en affære, for at blive inspireret i nye retninger. Det kan være, at hun blot har læst Vådområder, De små fugle, Prøverummet, Mandelen, Et kød eller måske Fanny Hill. Og så skal du sådan set bare nyde frugterne af hendes litterære udflugter!

Kvinder har igennem flere generationer været i gang med et større frigørelsesprojekt, og nogle af de seneste har drejet sig meget om at eje sin egen arbejdskraft, økonomi og sociale status, så kvinder ikke behøvede at gifte sig, for at sikre sig selv og deres afkom et ordentligt liv.

Så har vi lige haft en længere periode, hvor kvinder gerne måtte eje deres egen aggression og turde bekende sig til, at de også elsker vold og blod og splat, så længe det sker på sikker 40 cm’s læseafstand.

Og nu begynder flere og flere kvinder også at ville eje deres egen seksualitet. Og gerne og offentligt udtrykker deres hang til sex, og hvilke goder et godt erotisk liv medfører. Uden at det fratager dem en faglig troværdighed eller gør dem til billige duller.

Derfor kan vi også læse, hvordan flere og flere kendte kvinder i pressen taler om, at sex er det bedste skønhedsmiddel, at god sex holder dig glad og sund, at de måske ikke har brug for en mandlig partner i hverdagen, men at de sørme ikke kan leve uden en partner i sengen osv. At eje sin seksualitet er at eje sin livskraft. Så kort kan det siges.

Og derfor er det kun livsbekræftende for begge køn, at kvinder i større og større udstrækning opsøger viden (efterhånden er det at tage et kursus i tantra jo ikke den store nyhed!) eller simpelthen sætter fantasien på vandring ind i det erotiske univers gennem litteraturen, film og videoer på nettet. Mer’ af det, tak.

 


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}