september 25

Berlingske: Sex og andre ting, mænd er gode til!

”Jeg læste din kommentar, der er overalt på nettet, og så lagde jeg mig i fosterstilling, for jeg er god til begge dele, og alligevel kan jeg ikke holde på en kæreste!”

Magnus stod foran mig og sagde dette med et stort smil, for sådan er han, men alvoren var ikke til at overse. Det var dagen efter mit indlæg i denne avis med titlen: Få hende til at grine. Og komme. Så forlader hun dig aldrig!

Jeg skrev denne kommentar, fordi jeg har mødt mange mænd, som har delt deres frustration over, hvordan de dog skal gøre deres kvinde lykkelig. Og selvom det er et forførende projekt, er det jo ikke jeres opgave at gøre os lykkelige. Det er vores egen. Det betyder dog ikke, at I ikke kan gøre os meget lykkelige. For det kan I.

Og det er vist det, som frustrerer, for Magnus er i hvert fald ikke den eneste, der har reageret på indlægget. Min indbakke har siden da været mere spændende og rørende at følge, for både mænd og kvinder har delt tanker og personlige historier om emnet. At min påstand holder langt hen ad vejen, er for det meste blevet bekræftet, men allerede mens jeg skrev den, fik jeg også lyst til at skrive om, hvorfor vi kvinder elsker jer mænd. For det gør vi. Og måske meget mere end I aner. Hvilket jeg fortalte Magnus.

”Så skal du kalde den: Sex og andre ting, mænd er gode til! Mænd elsker nemlig at få at vide, hvad vi er gode til, for det får vi ALDRIG at vide!”

Point taken. Jeg vil dog holde spændingen, hvilket bla er noget af det, der gør jeg til gode elskere (!) og i stedet starte med at fortælle, at det basalt set handler om to ting, når vi taler mænd og kvinder: Sikkerhed og frihed. To ting, der normalt står i modsætning til hinanden, men som i forholdet til jer, oftest sker samtidig.

Hvordan? Listen kommer her: 

Helt praktisk er I bare gode til at fikse ting! En hul i væggen, der har været der alt for længe, fordi børnene har pillet tapetet af, et brusehoved der er ved at falde fra hinanden, en meget beskidt bil, storskrald der skal afleveres, en lampe eller en reol, der aldrig er blevet hængt op. Anything! Nogle kvinder kan, men flere kan ikke, og derfor er det simpelthen en af de største gaver ved at have en mand omkring sig, der gider gøre det. Læs igen: I er en GAVE, når I gør det.

Fordi I løfter noget af det ansvar, som mange kvinder oplever er vores, især når det gælder hjemmet (hvilket er så gammeldags, at det er lige til at tude over, men ikke desto mindre sandt i de fleste familier), og det gør, at vi kan slappe af, føle os set og elsket og vigtige, og dermed få overskud til at være åbne overfor jer. På alle andre måder. Som en veninde sagde til mig for nylig: ”Det er ren sex, når jeg kan sige sådan til min kæreste: Fiks det please – og han så gør det!”

Mr. Fix It All er dog mere end Bob the Builder, for jeres evne til at skære ind til benet og være no-bullshit agtige er også ret suveræn. ”Sig mig – er hun ikke bare en idiot?” som min eks engang udbrød, efter at jeg i længere tid havde forklaret en kompliceret situation med en anden kvinde. ”Øh – jo!” Og det var jo ikke, fordi jeg ikke selv kunne se det, men – og nu får jeg sikkert nogle feminister på nakken – kvinder indskriver sig i en lang historie om være sociale og inkluderende, når det handler om relationer, så at afskrive et andet menneske, man har et forhold til, som en klar idiot og nix weiter, kan virke provokerende i forhold til at skulle være nuanceret og forstående. Men for pokker, hvor er det også befriende! Og i øvrigt tak for ofte også at komme med en fiks og færdig løsning (som vi sjældent kan bruge, men derfor er det nu meget rart at få den serveret alligevel!).

Verdensmesteren er også en side af jer, som de fleste kvinder godt kan lide. Lidt i det skjulte dog, for gu’ er I nogle gange grineren, når I kan finde på at konkurrere om at spise en burger hurtigst (og grimmest) eller veje børnenes ble, for at se, hvis baby har skidt mest! Jeres evne til at konkurrere og tænke stort er sejt. Især når I vinder. Eller taber med stil. For at ville konkurrere handler jo i bund og grund om at tro på sig selv, og at ville rykke grænserne for, hvad man kan, og det er ikke bare tiltrækkende, det er også meget inspirerende.

Masser af undersøgelser viser, at mænd konsekvent overvurderer deres egen performance, mens kvinder konsekvent undervurderer den, selvom de er lige dygtige, men bare det at tro på sig selv, kan skabe nye muligheder, og det er noget, som vi i den grad elsker ved jer! Også selvom det nogle gange er total langt ude i hampen, hvad I har gang i, men hey – ind i mellem lykkes det jo mod alle odds!

Den værste mor i verden er far, og derfor er det forløsende, når I tør trykke den af, som ikke-os. Det jeg hører de fleste mødre udtrykke, med slet skjult misundelse, er jeres evne til at lege. Til at være aktive. Til at være til stede i nuet. Til at lade opvask være opvask og i stedet kravle rundt på gulvet med barnet, eller tage børnene med ud i skoven og lade dem få en våd sok, som de går rundt med i timevis, fordi nå ja, det går jo nok, og nu havde vi jo lige travlt med at lege Ringenes Herre eller noget andet. Så kan vi tage opvasken sammen bagefter.

Måske tænker I ikke over det, og derfor skal I skal vide, at lige så frigørende det er at modtage jeres beundring, er det også, når vi kan stille os i baggrunden og vide, at han tager over. Passer på. Både børnene. Og os. For at læne os ind i jeres styrke, er faktisk ren magi. At opleve at I står ved os, tager os i forsvar, når vi ikke selv orker at kæmpe mere, at mærke jeres arm omkring os, når vi er trætte, at kunne læne hovedet op af jeres skulder og bare blive passet på, er tryghed der får os til at overgive os selv til jer, og giver os frihed til at åbne vores hjerter – næsten betingelsesløst.

Og betingelsesløs er det, der gør jer så gode til sex! Skøn, vidunderlig, forførende, vild, blid, nærværende rå sex og elskov (ja, der er forskel). Det er så mærkeligt, for selv i 2016 er der stadig en fejlagtig overbevisning om, at kvinder gider sex mindre end mænd. Nåmen, de fleste kvinder elsker sex! Det er hvordan sex, der er udfordringen.

Når en mand virkelig viser sit betingelsesløse begær efter kvinden; når han erobrer hende, tager hende, håndterer hende, fylder hende ud og bruger sin fysiske kraft og styrke med hende, er der kun få kvinder, der ikke vil slippe tøjlerne fuldstændig og bare overgive og hengive sig ubetinget til ham, hun selv har valgt. Også fordi han er med til at befri hendes lyst og liderlighed. Og hvis han samtidig selv tør give sig helt hen til hende, i al sin egen sårbarhed og uden forbehold, så mødet bliver et ægte sjælemøde og ikke bare et knald, får han den kvinde for evigt.

Åh ja, og lad være med nogensinde at bede hende om sex; det er den største turn-off overhovedet. Sex skal skabes, ikke tildeles, så vis hende dit begær og se, om ikke hun reagerer positivt på det.

Nogle gange hører man som kvinde, at I mænd føler jeg overflødige, fordi vi i dag kan klare alting selv. Og det kan da godt være, at vi kan. Men det betyder jo ikke, at det er det, vi vil. Tværtimod.

Egentlig er det ret enkelt: Vi kvinder elsker jer mænd og har vildt meget brug for jer! Vi elsker jeres energi, jeres kroppe, jeres sind og jeres hjerter. Vi elsker, at I er med til at føle os sikre og sætte os fri på samme tid.

Vi elsker, at vi gensidigt kan lade alle barrierer falde og berige hinanden på alle leder og kanter. Og vi vil gå meget, meget langt for at dele vores liv med jer. I kompletterer os og er den bedste partner vi kan drømme om, så lad os nu bare nyde og beundre jeres styrker og svagheder – og indimellem grine lidt af jer, for helt ærligt:

I er altså bare virkelig underlige engang imellem!

Kronik i Berlingske 25. september 2016


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}