september 9

Berlingske: Få hende til at grine. Og komme. Så forlader hun dig aldrig!

Efter 21 år i parforhold blev jeg single for nogle måneder siden, hvilket har vist sig at være spændende på flere måder end jeg lige havde regnet med. Blandt andet har jeg været ude og drikke lidt mere te (og drinks, heldigvis!) end jeg plejer, med mænd, hvor et af de mere faste emner på programmet har været forholdet mellem mænd og kvinder, og hvor denne bemærkning er faldet mange gange. Næsten ordret fra mand til mand. Også blandt (næsten) lykkeligt gifte mænd (nej, ikke alle møderne har været i datekategorien!).

Muligvis er jeg røget ind i en statistisk usandsynlighed og udelukkende mødt ”de frustrerede”, men parrer jeg det med, hvad jeg ellers læser i div medier og i øvrigt opsnapper andre steder, er konklusionen vist valid: Den danske mand er ret desorienteret, når det gælder kvinder. Opsummeret i én sætning, sagt af en mand, der var på sammenbruddets rand:

”Hvordan fanden gør jeg hende lykkelig?!!!”

Frustrationen er logisk. Og går begge veje. Mange kvinder er lige så forvirrede! Men i denne kronik tillader jeg mig at tage kvindens synsvinkel, for at prøve at give jer mænd nogle gode råd om (mange, men selvfølgelig ikke alle) kvinders indre anatomi. Jeg håber derfor på tilgivelse for den ensidige vinkling.

Den generelle udfordring er, at kønnenes roller har udviklet sig afgørende de seneste generationer og efterlader få pejlemærker for, hvordan vi kan komplementere og gøre hinanden lykkelige. Mændenes udfordring ses måske tydeligst ved, at cirka 75% af alle skilsmisser er initieret af kvinden. Og det er desværre oftest først, når hun går, at manden vågner op og siger: ”Hvorfor sagde du aldrig noget?” Men tro mig, det har hun gjort. Længe! Når han (endelig) er klar til at kæmpe for forholdet, er hun som regel langt forbi det.

Så hvordan gør du din kvinde lykkelig? Svaret er enkelt. Det er baseret på et hav af samtaler med veninder og andre kvinder, plus flere meter bogstakke, artikler, kurser, film, YouNameIt om kultur, køn og relationer. Og her kommer løsningen:

Vil du gøre din kvinde lykkelig, så få hende til at grine. Og til at komme.

Lyder det som en krævende opgave, så vid, at din bonus er en kvinde, der ikke blot elsker dig højt og vedvarende. Hun vil også give dig betragtelige mængder af frihed, overskud, glæde og ja, liderlighed. Interesseret i at vide mere? 

Det handler om overgivelse og hengivelse. Latteren først. Når en mand får mig til at grine, gør han mig jo glad. Bag latteren og glæden ligger en befriende lyst til at overgive mig ved at sænke paraderne og bare tage imod hans opmærksomhed, fordi jeg både føler mig set og taget seriøst. Når en mand gør en indsats for at få mig til at grine og blive glad, føler jeg mig nemlig vigtig og elsket, og det gør, at jeg netop tør overgive mig til ham. På den måde bliver han samtidig til en partner, som jeg har lyst og tillid til at dele det lyse og det mørke i livet med. For selv i mørke stunder, kan han give mig et lyst frikvarter, og i de lyse, gør han mig endnu mere frigjort og let. Og åben.

Åben er samtidig det jeg skal være, for at komme. På flere planer. En mand, der får mig til at komme, er en mand, der forstår at tænde mig. Ikke bare i sengen (eller i køkkenet eller i bilen eller…) men i lige så høj grad i hjertet og i hjernen. Når han begærer mig, udforsker mig og viser mig, hvor smuk han synes jeg er – både indeni og udenpå – giver han mig en uimodståelig lyst til at hengive mig helt og aldeles til ham. Så åben din kvinde gennem dit nærvær og din ægte interesse, så du skaber det særlige intime rum, som kun I to deler og se hende hengive sig med krop og sjæl. Og tillad hende at udforske dig – for det går altså begge veje! Kun på den måde, kan du få hende til at komme.

Og komme igen. På alle måder.

Du får dog hverken overgivelse eller hengivelse uden tryghed. Vil du få din kvinde til at elske, begære og beundre dig, skal du få hende til at føle sig tryg. Gør hende sikker på, at du altid er der for hende, passer på hende og hjælper hende igennem alt, hvad hun end må igennem. Også ved at stå stærkt i dit eget, så du ikke bare følger hende! Det handler ikke om enighed; det handler om gensidig respekt. Og det er ikke kedeligt og forudsigeligt. Eller svagt. At turde give den slags commitment i en tid, hvor intet er sikkert, er faktisk super sexet. Og langtidsholdbart. Lad hende vide, at hun er den eneste for dig, og se så hvilket mirakel, der sker. For jer begge.

Engang var en mand kvindens sociale og økonomiske forsikring. I dag er han vores ligeværdige partner. Og vi er frie til at give os selv over til et menneske, der får os til at stråle og føle os elskede, begærede og levende. Så få din kvinde til at grine og komme. Lykkes du med det, går hun aldrig fra dig. Aldrig. 

Kronik bragt i Berlingske Tidende den 7. september 2016.


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}