maj 25

3+1 TIL RECEPTIONEN: RECESSIONISTA, MILF & FLYDENDE INTELLIGENS

Har du problemer med at bryde isen til receptionen? Så smid ordene recessionista, MILF eller flydende intelligens i cocktailglasset og se, om ikke det varmer samtalen op! +1 er det ord, som selv Mr. Big kender, men som altså lige gik dine ører forbi …

RECESSIONISTA

Selvfølgelig må vi starte med et modeord. Da krisen satte ind i september 2008 blev det dårlig stil at forbruge mere på en eftermiddag i den lokale Louis Vuitton butik end en middelstor kommunes årlige budget. Med andre ord blev det virkelig tacky at være fashionista for fuld udblæsning.

I stedet skulle man bekende sig til (lækkert) genbrug, øko-materialer og gerne high-street fashion (H&M, Zara, Mango, Topshop mm) så man kunne vise sit samfundssind og være en del af nøjsomhedstrenden.

Det blev til udtrykket recessionista, der selvfølgelig har rod i ordet recession og fashionista, og som kan spottes ved at de handler meget på e-bay, går i fashionable vintage-genbrugs butikker (vintage er bare et fint ord for genbrug), går til de utallige lagersalg, afholder tøj-bytte dag med veninderne og bruger sin kreativitet til at re-designe sit (eller forældrenes eller bedsteforældrenes) gamle tøj.

MILF

Vi bliver hos kvinderne. Sidste gang havde vi cougar, og denne gang gælder det MILF – og jo, det har også noget med voksne kvinder og yngre mænd at gøre. MILF er dog nok et lille nøk frækkere, da det står for Mothers I Like to Fuck. Og jo, selvfølgelig har det noget med drengefantasier at gøre!

Begrebet menes at gå tilbage til starten af 1970’erne, men blev først mere udbredt i 1999 da det blev brugt i kultfilmen American Pie. I dag er det ved at være så udbredt herhjemme, at enhver hot mom bør kende til det, så hun ikke undrer sig over den store teenagesøns venners mærkelige og insisterende blikke.

Mindre charmerende bliver det også brugt i pornoindustrien, hvor sex med voksne kvinder bliver en større og større sællert.

FLYDENDE INTELLIGENS

Og så forlader vi kvinderne. Synes du det er svært at huske alenlange præcise informationer, og tyr du til google under middagen hos vennerne for at få afgjort en videns-disput, så har du sikkert flydende intelligens.

Det er evnen til at navigere gennem en strøm af informationer i stedet for at memorere viden, der måske kan blive brugbar engang.”At opbevare informationen i hovedet, som let kan findes på Google, vil ikke længere være et tegn på intelligens, men et festligt indslag. At være i stand til hurtigt og effektivt at finde information og løse problemer i stedet for at ”gøre det i hovedet” vil være den målestok vi bruger (for intelligens, red).”

Sådan bliver Alex Halavais, vicepræsident i forkerorg Association of Internet Researchers citeret i Weekendavisen nr. 11, 2010. Den flydende intelligens gør os til hurtigere frem for dybere tænkere, og det kan enten vise sig at være et tab på længere sigt, eller også må vi bare bekende os til, at det bliver måden at overleve og få status på i fremtiden.

+1: DETOX

Moderne djævleuddrivelse kunne man også kalde det. Det handler om at drive alle affaldsstoffer ud af kroppen gennem udrenselseskure, ofte baseret på særlige overbevisninger omkring føde, vand og motion.

Tanken bag er, at visse typer af mad og drikke aflejrer toksiner, der ophober sig i kroppen. Men dette møder stor modstand i det etablerede lægesystem, hvor man påpeger, at principperne ikke har rod i videnskabelig forskning, og at kroppen allerede har et system til at udskille affaldsstoffer, nemlig leveren.

I England fik en kvinde 7.6 millioner kroner i erstatning, fordi hun fulgte en detox-kur, der gav hende permanente hjerneskader (læs mere her), og herhjemme advarede Fødevarestyrelsen og Sundhedsstyrelsen forældre mod at følge rådene i ”En kernesund familie” fra Politikens forlag.

Der er dog mange tusind mennesker, der har haft stor gavn af at følge en detoxkur, og det er nærmest blevet en hel bevægelse at være på detox. I dag bruges udtrykket detox om snart sagt enhver ting, handling eller relation, der skal afgiftes.


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}