august 27

3+1: Mikroinnovation, small data & DIY sundhed + doggy-bag

Mangler du ord til receptionen? Så tag et af disse med til selskabet og se, om det kan gøre dig mindre genert og mere social:

MIKROINNOVATION

Har du mange begrænsninger og få midler, er du tvunget til at være meget opfindsom. Og det er de ofte i de fattige lande, hvor man bruger hvad man har og får et – muligvis aparte – design, der virker. Mikroinnovation er de små opfindelser, der gør den store forskel. Og det er noget, som vestlige virksomhed der har skåret kraftigt i deres R&D budgetter kan lære meget af.

Jugaad er et indisk ord, der henviser til et improviseret køretøj, der er lavet af hvad man har (fx en vandingsmotor), og som virker efter hensigten.

Så glem alt om æstetisk stolthed og tradition, tag din indre opfinder frem og find på noget, der virker. Læs mere om begrebet her

SMALL DATA ctr BIG DATA

Small data er persondata og det er brændstoffet for hele internettets økonomiske infrastruktur. Det er derfor det også kaldes for nutidens olie. Altså persondata. Når du ikke betaler for et produkt på nettet, så skal du bare være obs på, at DU er produktet! Så pas på dine persondata – giv dem ikke (gratis) væk. Big data er alle vores small data tilsammen. Facebook og Coop er fx big data. 

Læs mere om fænomenet i Pernille Tranbergs nye bog Fake it! og læs mere på www.digital-selfdefense.com  

DIY SUNDHED

Mere og mere sundhed kan du selv overvåge og gøre noget for. Og det bliver ikke mindre i fremtiden, hvor do it yourself health er på vej til at blive et mega marked af gadgets, apps og andre muligheder, for at kontrollere din sundhedstilstand eller hjælpe dig til at blive sundere.

Nike Fuel Band er fx det helt hotte, som ikke kan fås i DK endnu. Et armbånd der måler alt hvad du laver af fysisk aktivitet, og matcher det mod dit mål, så du hele tiden ved, hvor du er i processen. Det er en konkurrent til Jawbone”s Up, der også er et armbånd, der kan monitorere hvad du indtager af kalorier og bruger af dem, når du træner. Du kan også få masser af programmer på din smartphone, der viser dig hvordan du skal bruge din ryg rigtigt, løbe bedst eller noget andet fysisk aktivt. Med andre ord: du har ikke længere nogen som helst undskyldning for ikke at være sund! 

+1: Doggy-bag

Amerikanerne har kendt til begrebet længe, men herhjemme er der kun ca. 15% der bruger det. Altså tager resterne fra maden med hjem fra restaurenten….til hunden. Også den der bare hedder dig. Men faktisk er der 55% der gerne vil gøre det, hvis blot det kan gøres diskret. Altså må vi konkludere, at det stadig føles lidt pinligt at gøre det. Som i fattig- eller nærigrøv måske? Sjovt nok synes vi til gengæld ikke det er pinligt at være på overførselsindkomst. 

Jeg er i Aftenshowet onsdag 28.8 for at kommentere på fænomenet – der (er jeg helt sikker på) vil blive mere og mere udbredt og accepteret. Fordi det er smart. For travle børnefamilier. For miljøet. For den gode samvittighed. For vi smider nemlig alt for meget mad ud, og det er jo dumt når du kan få gode spiselige rester med hjem.  

 


Du vil måske også kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}