august 26

3+1: Data-seksuel, eSport & touch-screen generation

Tag den ”loose” sommerferiestemning med dig til den næste reception og vær interessant og underholdende på den rare måde, så alle slapper af og hygger sig. Inklusiv dig 🙂

Åben samtalen med ordene dataseksuel, e-sport eller touch-screen generationen og +1 ordet, som også Sass Larsen kender!

Data-seksuel

Personen der overdeler på de sociale medier, som får mere ud af livet med data end af livet i den analoge verden.Som lægger ALT simpelthen ALT ud om sig selv, for at mærke at hun/han eksisterer. Som ikke oplever, at hun/han lever før de har opdateret det på deres sociale medier og har fået reaktioner og likes og er blevet retweetet. 

Pernille Tranberg skriver om det her og har desuden skrevet bogen Fake it! om digital identitet og sikkerhed, og her kan du også se hendes TEDx Oxford tale om samme emne

eSport

eSport står for “elektronisk sport” og betegner udøvelse af computerspil på konkurrenceplan. Aktiviteten finder sted via Internettet eller over LAN. eSport er i eksplosiv udvikling og for nylig er det blevet anerkendt i USA som “rigtig” sport. 

Touch-screen generation

Giv en 2-årig et magasin og hun eller han vil trykke på nogle af billederne for at se, hvad der så dukker op! Generation Z (dem der er født efter år 2000) er vant til at et billede på en skærm er til at trykke på for at få mere info, mere leg eller mere spil. Vi kunne også kalde dem den taktile generation….

Læs mere her

+1: TV

Mange har spået tv-mediet døden ved den virtuelle verden, men det har vist sig at tv stadig er meget levedygtigt – bare på en ny måde. TV var engang et socialt medie, fordi ALLE så de samme udsendelser samtidig og det var så det man talte om dagen efter på arbejde, i skolen, ved legepladsen. I dag taler vi stadig tv, men vi gør det over de andre sociale medier, for tv er stadig socialt, bare på en ny og mere fleksibel måde. Du kan se det meste, når det passer ind i dit slot. Du kan være interaktiv med en seer i Tønder, selvom du selv bor i Tisvilde via facebook. Og tv-serier har fået et enormt kvalitetsløft, som afspejler alle sider af livet – inklusiv den fantastiske. TV lever. Punktum.


Du vil mĂĄske ogsĂĄ kunne lide

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}