Af Emilia van Hauen

For en time siden slog jeg en hamster ihjel. Lagde den i en pose, strammede til og holdt den forsigtigt i hånden til den omsider gav op og lå helt stille. Efter syv dyrlægebesøg havde han nået sit endeligt, og nu var tiden inde til at hjælpe den videre. Det var ganske enkelt forfærdeligt! Men nok det mest kærlige vi kunne gøre. Og når han er kærligt begravet og savnet er lægt, står buret klar til en ny hamster.

Som mor ved man, hvad det vil sige at skabe liv. De ni måneder med venten og voksen lærer en, at meget kan man tænke sig til og lære udenad, men når først kroppen kræver at sætte dagsordenen, må man bare følge med! Til gengæld ved de færreste af os, hvordan man afslutter et liv. Og ikke mindst hvornår, det er det rigtige tidspunkt at gøre det på! Ikke desto mindre, er det fire egenskaber, som vi alle i fremtiden kommer til at dyrke mere – og mere bevidst. Fremtiden tilhører nemlig de kreative og produktive; dem der kan sætte opgaver i gang, støtte udviklingen og følge flowet når de kører, men også afslutte dem – i rette tid - hvis de ikke er levedygtige. Så andre kan startes op, og der opstår en levedygtigt strøm af idéer og manifestationer, som skaber nye muligheder.

At skabe sammen med andre, skabe flow i processen og afslutte, er co-creation i en nøddeskal, og det er fremtiden for alle organisationer. Co-creation handler nemlig om først at skabevisionen og siden selve projektet sammen, hvilket frigør den enkelte medarbejder til at blive en cocreator, så hver enkelt giver sit originale og kreative input i en proces, hvor alle er lige om at bidrage. Cocreation bruges i dag i alle typer af organisationer inklusiv det offentlige, som samskabelse med borgerne, så det handler ikke længere blot om fysiske varer, men lige så meget om sociale ydelser og forskellige typer af services. Åbenhed og tillid er derfor to meget vigtige komponenter i en god cocreation proces, og kræver at man selv er en cocreator. Men hvad vil det sige, at være en god cocreator?

En cocreator er en person, der er bevidst om sine egne kompetencer og kreative værdi, og som samtidig er drevet af en indre vision om evolution, og derfor ofte søger at udvikle verden. Ikke bare strategisk, men også i det daglige. Hvis du er nysgerrig efter at finde ud af, om du selv har de egenskaber der skal til, for at være en god cocreator, kan du måske lade dig inspirere af de fire cocreator-typer, som jeg tror, kommer til at præge fremtidens organisationer.

Kontakt mig

Emilia van Hauen
Trelleborggade 20, 3
2150 Nordhavn

T: +45 2628 2618
E: emilia@emiliavanhauen.dk

CVR-nr: 21 31 56 05
Bank: Spar Nord Bank
Reg-nr: 9102
Konto: 457 5474 387

Privatlivspolitik

Book mig til foredrag

Kontakt mig her
Dudal Webdesign